Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο επενδυτής με φέσι της ΕΒΖ και το μνημείο ανακοίνωσης του Υπουργείου Ανάπτυξης

tags :
Ο επενδυτής με φέσι της ΕΒΖ και το μνημείο ανακοίνωσης του Υπουργείου Ανάπτυξης
To υπ. Ανάπτυξης δεν αναφέρει απολύτως τίποτε για το περιεχόμενο της συμφωνίας
Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Το Υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε συμφωνία για την ΕΒΖ χωρίς να αναφέρει ούτε σε μια γραμμή το περιεχόμενο της συμφωνίας αλλά μόνο διθυράμβους.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε στο twitter ότι «μια μεγάλη επιτυχία για την Χώρα και την Κυβέρνηση υπεγράφη πριν λίγο στο @MinDevGR.
Επετεύχθη συμφωνία της ΕΒΖ, της Πειραιώς, της Συν. Τράπεζας Κ. Μακεδονίας και της εταιρίας Royal Sugar που διασώζει την παραγωγή τεύτλων και βάζει άμεσα σε λειτουργία το εργοστάσιο στο Πλατύ».
Και πάλι κανένας δεν κατάλαβε ποια είναι η συμφωνία.
Νοικιάστηκε το εργοστάσιο στο Πλατύ;
Και αν ναι έναντι ποιου τιμήματος;
Συμφωνήθηκε πώληση της ΕΒΖ;
Και αν ναι με ποιους όρους;
Το βέβαιο είναι πως η Royal Sugar του κ. Χρ Καραθανάση που εμφανίζεται ως διασώστης της ΕΒΖ  έχει οφειλή 1,5 εκ ευρώ παρά το γεγονός ότι είχε αγοράσει το 2018 20.000 τόνους ζάχαρης στην τιμή των 250 ευρώ τον τόνο ενώ η τιμή στην αγορά ήταν 350 ευρώ γεγονός που εγείρει ερωτήματα και για τον τρόπο λειτουργίας της εταιρίας …
Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΔΣ της ΕΒΖ είχε ξεκινήσει διαδικασίες εναντίον της Royal Sugar οι οποίες για κάποιο περίεργο λόγο διακόπηκαν.
Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι αν υπήρχε ανταγωνιστική πρόταση και ποια ήταν.
Γιατί οι πληροφορίες αναφέρουν πως είχε υποβληθεί πρόταση και από την Innovation Brain.
Ίσως για την υπόθεση γνωρίζει περισσότερα ο κ. Νίκος Παπαθανάσης υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο οποίος φέρεται να υποστήριξε σθεναρά την Royal Sugar από την αρχή της διαδικασίας.
Ωστόσο δεν είναι βέβαιο πως οι χειρισμοί που γίνονται στην ΕΒΖ θα είναι ανέφελη και δεν θα τύχουν δικαστικών προσφυγών  καθώς η διαδικασία από την έναρξή της έως και σήμερα εμφανίζεται να είναι τουλάχιστον αδιαφανής.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης