Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μάζεψαν τις απώλειες στο κλείσιμο οι αγοραστές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μάζεψαν τις απώλειες στο κλείσιμο οι αγοραστές
ΑΓΟΡΑ: Τρομερή συνεδρίαση, με καλό τζίρο λόγω FTSE αλλά και με υψηλή μεταβλητότητα. Σε τρόμαξε στην αρχή για τα καλά και σε ανακούφισε στο κλείσιμο. Έφτασε να χάνει ο Γ.Δ. 2% και έκλεισε τελικά με απώλειες 0,67%. Στα 90 εκατ. ευρώ ο τζίρος, τα 28 εκατ. ευρώ τα έκανε ο ΟΠΑΠ, ο οποίος έκλεισε σε καλή τιμή.

Κρατήθηκε πάνω από τις 870 μονάδες η αγορά έχοντας ακουμπήσει νωρίτερα σχεδόν στις 860 μονάδες. Μπορεί να συνεχίζει να δείχνει αδυναμία για νέα υψηλά αλλά δεν την αφήνουν να γυρίσει και σημαντικά χαμηλότερα.

ΟΠΑΠ: Η μείωση της στάθμισης στους δείκτες FTSE έφερε εκροές. Η μετοχή βρέθηκε μέχρι τα 9,4050 ευρώ αλλά λίγο πριν το κλείσιμο έγραφε τιμές πάνω από τα 9,60 ευρώ. Στην τελική δημοπρασία έκλεισε στα 9,55 ευρώ και οι αγοραστές όχι μόνο απορρόφησαν τις εκροές αλλά ζητούσαν και άλλα 277 χιλ. τεμάχια.

ΔΕΗ: Ένα από τα fund που διαχειρίζεται η Silchester μείωσε λίγο το ποσοστό του. Η ανακοίνωση μπορεί να μπέρδεψε λίγο αλλά ουσιαστικά δεν άλλαξε κάτι πέρα από μία μικρή μείωση από 5,01% σε 4,96%. Σύμφωνα με το μετοχολόγιο της ΔΕΗ, Silchester από το 2011 εμφανίζεται να ελέγχει έμμεσα μέσω funds που διαχειρίζεται το 13,8% και η τιμή κτήσης είναι σημαντικά υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τα ίδια Παντελάκι μου τα ίδια Παντελή μου…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Από απώλειες κοντά στο 4% τελικά έκλεισε ο δείκτης με απώλειες 1,26%. Μπήκαν δυνατές εντολές αγοράς στις τελικές δημοπρασίες.

JUMBO: Στη δημοπρασία μπήκε μεγάλη εντολή αγοράς με αποτέλεσμα να κλείσει στα υψηλά της ημέρας και στα 18 ευρώ με συνολικό όγκο 274 χιλ. τεμάχια.

ΚΑΡΑΤΖΗ: Μεγάλος ο όγκος στη μετοχή αλλά απορροφήθηκε εύκολα. Μακροπρόθεσμος επενδυτής βγήκε, μακροπρόθεσμος μπήκε. Δεν αλλάζει κάτι. Το θέμα είναι να δούμε λίγο τη διοίκηση να γίνεται πιο «φιλική» με τους επενδυτές της και πιο εξωστρεφής. Στα 7,90 ευρώ με άνοδο 6,76% και όγκο 322 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Ψάξαμε λίγο τους ισολογισμούς να βρούμε που υπάρχει αυτή η επίδικη διεκδίκηση αλλά δεν υπήρχε ιδιαίτερη ενημέρωση. Βρήκαμε πως πριν μερικά χρόνια για μία απαίτηση υπήρχε πρόβλεψη κάποιου σημαντικού ποσού. Βέβαια είναι απόφαση εφετείου, άρα ίσως θα έπρεπε να υπήρχε η πρώτη απόφαση στην οποία ασκήθηκε έφεση αλλά μέχρι το 2015 που κοιτάξαμε δεν βρήκαμε κάτι.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Η Ελένη Κορδέλλου πούλησε επιπλέον 3% και μείωσε το ποσοστό της στο 24,58%. Νέα πτώση στη μετοχή κατά 3,19% με όγκο 78 χιλ. τεμάχια.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – ΛΑΠΠΑΣ: Χθες οι επενδυτές ανησύχησαν από τις εξελίξεις στο Λονδίνο αναφορικά με τη Mothercare. Βέβαια σήμερα που η μετοχή ήταν στο +12% δεν φαίνεται να συγκινήθηκαν. Η αρνητική είδηση στην Ελλάδα πουλάει περισσότερο από τη θετική. Στα 0,7820 ευρώ με απώλειες 1,76% και όγκο 19 χιλ. τεμάχια.

AUTOHELLAS: Βγήκαν πάλι κομμάτια και η μετοχή υποχώρησε κατά 1,73% και έκλεισε στα 6,82 ευρώ. Πριν από ένα μήνα περίπου ήταν στα 7,30 ευρώ.

MLS: Στο -8% και με όγκο 97 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση λίγο κάτω από 20 εκατ. ευρώ. Η μετοχή θεωρούμε πως υποχώρησε από τις γενικότερες ανησυχίες των επενδυτών και δεν πιστεύουμε πως υπάρχει κάτι νέο.

ΕΚΤΕΡ: Ψιλοαγορές βγαίνουν από εταιρεία συμφερόντων βασικού μετόχου, αλλά δε δημιουργούν κλίμα. Στα 1,27 ευρώ με απώλειες 2,31%.

ΕΥΔΑΠ: Πιέστηκε και αυτή και έκλεισε με απώλειες 1,65% και καλό όγκο συναλλαγών.

ΕΛΠΕ: Προμέρισμα 0,25 ευρώ ανά μετοχή και κέρδη καλύτερα λίγο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης