Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street με την προσοχή σε εμπόριο και μακροοικονομικά στοιχεία

tags :
Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street με την προσοχή σε εμπόριο και μακροοικονομικά στοιχεία
Η αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνα διατήρησε σε σταθεροποιητική πορεία τη Wall Street, με τους τρεις δείκτες να μένουν κοντά στα ιστορικά υψηλά
Σε σταθεροποιητική πορεία κινήθηκαν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, οι οποίοι έχουν αγγίξει νέα ιστορικά υψηλά, καθώς ενισχύεται η αισιοδοξία ότι τελικά ΗΠΑ και Κίνα θα υπογράψουν συμφωνία που θα διακόψει την εμπορική αντιπαλότητά τους.
Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,11% στις 27.493 μονάδες, με τον S&P 500 να κινείται -0,1% χαμηλότερρα στις 3.075 μονάδες  και τον Nasdaq να εμφανίζει άνοδο της τάξης του +0,02% στις 8.434 μονάδες..
Image
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Dow Jones από την αρχή του έτους έχει ενισχυθεί 18%, με τον S&P 500 να σημειώνει κέρδη 22% και τον Nasdaq να έχει άνοδο της τάξης του 27%.
Θετικά στις επενδυτικές διαθέσεις δρα και η διαμόρφωση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ σε χαμηλό πέντε μηνών.
Βάσει των στοιχείων που ανακοινώθηκαν το εμπορικό έλλειμμα υποχώρησε τον Σεπτέμβριο 2019 κατά 4,7% για να διαμορφωθεί στα 52,5 δισ. δολ. από 55 δισ. τον Αύγουστο.
Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με το εμπορικό έλλειμμα να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταία πέντε μηνών.
Το εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα υποχώρησε στα 28 δισ. δολ. από 28,9 δισ. δολ. τον Αύγουστο.
Πάντως, ακόμη και μετά τη μείωση του Σεπτεμβρίου, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα είναι μεγαλύτερο από του 2018.
Οι εισαγωγές υποχώρησαν σχεδόν 1% στα 206 δισ. δολ. ενώ  οι εξαγωγές προϊόντων σημείωσαν πτώση 1,7% στα 258,4 δισ. δολ.
Σε επίπεδο μετοχών ξεχωρίζει αυτή της Boeing, με άνοδο 2,04%, καθώς ο επικεφαλής της ανακοίνωσε ότι δεν θα λάβει φέτος bonus, προκειμένου να βοηθήσει την εταιρεία.
 Image

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο - πτώση στη Wall Street

Dow Jones
Image
S&P 500
Image
Nasdaq
Image
Επιφυλακτικότητα στην Ευρώπη με οριακές διακυμάνσεις

Επιφυλακτικές ήταν οι κινήσεις στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης κατά τη σημερινή (05/11/2019) συνεδρίαση, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας.
Η Ευρώπη δεν ακολούθησε την αισιοδοξία για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, παρά τα κέρδη στος  αγορές της Ασίας και τα ιστορικά υψηλά που σημειώθηκαν στη Wall Street.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX είχε οριακή μεταβολή +0,07% στις 13.145 μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,26% στις 7.389 μονάδες.
Image
Στο Παρίσι ο CAC 40 άγγιξε τις 5.846 μονάδες (+0,39%).
Image
Ο FTSE MIB ενισχύθηκε 0,2% στις 23.357 μονάδες.
Image

Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 υποχώρησε  0,14% στις 9.403 μονάδες.
Image
Στο ταμπλό, η προειδοποίηση της εταιρείας κοσμημάτων Pandora για πτώση στις πωλήσεις του 2019, οδήγησε τη μετοχή σε «βουτιά» 15%.
Πιέσεις δέχθηκε και ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, με τον δείκτη να υποχωρεί 0,9%, καθώς η ισπανική Telefonica είχε πτώση 0,95% μετά τα χειρότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα για το γ΄τρίμηνο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η πλευρά των ΗΠΑ εξετάζει μείωση των δασμών στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, προκειμένου να διευκολύνει την επίτευξη μίας αρχικής συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

<br /

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης