Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησαν κατά -1,2% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Σεπτέμβριο 2019

Ευρωζώνη: Υποχώρησαν κατά -1,2% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Σεπτέμβριο 2019
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε οριακή άνοδος της τάξεως του +0,1%
Πτώση κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (5/11) στοιχεία της Eurostat, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -1,2% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2018, έναντι ετήσιας πτώσης -0,8% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο -1,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1% έναντι πτώσης -0,5% τον Αύγουστο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν επίσης κατά +0,1% σε μηνιαία βάση, ενώ ετησίως καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -0,7%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο τομέας που σημείωσε τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην Ευρωζώνη ήταν αυτός της ενέργειας, όπου οι τιμές αυξήθηκαν κατά +0,5% ενώ οι τιμές διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν κατά +0,2%.
Οι τιμές των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν κατά +0,1% σε σχέση με τον Αύγουστο, ενώ αντίθετα, οι τιμές ενδιάμεσω αγαθών υποχώρησαν κατά -0,2%.
Μεταξλυ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος σημειώθηκε στην Ελλάδα, όπου οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά +1,2%, ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση καταγράφηκε στη Λετονία, και συγκεκριμένα στο -1,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης