Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για το πετρέλαιο λόγω αισιοδοξίας για αύξηση της ζήτησης - Στο +1,35% και τα 62,97 δολ. το Brent

Κέρδη για το πετρέλαιο λόγω αισιοδοξίας για αύξηση της ζήτησης - Στο +1,35% και τα 62,97 δολ. το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξης του +1,2%
Ανοδικά κινήθηκε για μία ακόμη συνεδρίαση το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει αύξηση της ζήτησης και μάλιστα σε μία περίοδο που όλοι αναμένουν νέα απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της ημερήσιας παραγωγής του.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το Brent ενισχύθηκε 1,35% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,97 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του 1,2% στα 57,22 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα αποθέματα αμερικανικού αργού προβλέπεται ότι θα αυξηθούν κατά 2,7 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 25 Οκτωβρίου, διευρύνοντας την άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας.
Image
Παράλληλα, ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου, Bijan Zanganeh, δήλωσε χθες ότι ο ΟΠΕΚ θα μπορούσε να αποφασίσει περαιτέρω μείωση της παραγωγής του κατά την επόμενη συνεδρίαση στις 5 Δεκεμβρίου.
Όσον αφορά τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, οι δύο χώρες εξετάζουν ήδη τους πιθανούς προορισμούς στους οποίους θα μπορούσαν να παρευρεθούν οι πρόεδροι Donald Trump και Xi Jinping προκειμένου να υπογράψουν την πρώτη φάση της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης