Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Saxo Bank: Ενισχύονται οι ενδείξεις για ανάκαμψη της Wall Street – Οι παράγοντες στήριξης

Saxo Bank: Ενισχύονται οι ενδείξεις για ανάκαμψη της Wall Street – Οι παράγοντες στήριξης
Παρά τη μέχρι σήμερα προτίμησή της στα ομόλογα, η Saxo Bank θεωρεί ότι οι μετοχικές αγορές έχουν προοπτικές περαιτέρω ανόδου
Συγνώμη από τους… πελάτες της ζητά η Saxo Bank μέσω ενός νέου report της, στο οποίο παραδέχεται ότι λανθασμένα είχε τοποθετήσει σε «underweight» τη σύστασή της για τις μετοχές.
Όπως εξηγεί για περισσότερο από ένα έτος η βασική της σύσταση ήταν «overweight» για ομόλογα και «underweight» για μετοχές, χωρίς, πάντως, να δηλώνει ότι δεν θα πρέπει κάποιος να τοποθετείται σε μετοχές αλλά απλά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να επιλέγει μετοχές υψηλής ποιότητας και χαμηλής μεταβλητότητας.
Βέβαια οι μετοχές ποιότητας έχουν εμφανίσει άνοδο 6,4% κατά τη διάρκεια του 2019, οπότε η συμβουλή της προς τους επενδυτές δεν ήταν και τόσο καλή.
Σύμφωνα, όμως, με τα νέα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, τονίζει ότι πλέον διάκεινται θετικά έναντι των μετοχών, έως ότου καταγραφούν σαφείς ενδείξεις για αντιστροφή των τάσεων και πιθανή ισχυρή διόρθωση.


Ο επενδυτικός όμιλος θεωρεί ότι κυρίως οι αμερικανικές μετοχές μπορεί να βιώσουν μία ανάκαμψη ανάλογη με αυτή που συνέβη τη διετία 1999 – 2000.
Αλλά όπως όλα δείχνουν η νομισματική πολιτική της συνεχούς μείωσης επιτοκίων από τη Fed συμβάλει σημαντικά στην ανάκαμψη των μετοχών, ενώ αντίθετα αποτελεί πλήγμα για τα ομόλογα.
Ταυτόχρονα, όμως, ο δείκτης S&P 500 όντως είναι αρκετά ακριβός, τουλάχιστον εάν ληφθούν υπόψην τα ιστορικά στοιχεία που υπάρχουν, με τις αποτιμήσεις κυρίως των τεχνολογικών μετοχών να είναι εξαιρετικά υψηλές και η πορεία του δείκτη να στηρίζεται, σχεδόν αποκλειστικά, σε αυτές.

Ένα ακόμη στοιχείο που έχει καταστεί σαφές είναι ότι οι μετοχές δεν φαίνεται να επηρεάζονται πλέον από τις ανακοινώσεις μακροοικονομικών δεδομένων, κυρίως όταν αυτά είναι αρνητικά.
Αυτό αποδεικνύεται και από τις εκτιμήσεις για τα μελλοντικά κέρδη ανά μετοχή του S&P 500, καθώς κατά μέσο όρο εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν 14% εντός των επόμενων 12 μηνών, αν και οι αναλυτές της Saxo Bank θεωρούν ότι η παραπάνω πρόβλεψη είναι υπέρ-αισιόδοξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης