Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Μία χώρα της Νότιας Αμερικής θα έχει ανάπτυξη... 86% το 2020 λόγω πετρελαίου

tags :
ΔΝΤ: Μία χώρα της Νότιας Αμερικής θα έχει ανάπτυξη... 86% το 2020 λόγω πετρελαίου
Η  Γουιάνα έχει το υψηλότερο ποσό πετρελαίου για κάθε μεμονωμένο άτομο οποιασδήποτε χώρας στον κόσμο
Ένα πολύ μικρό κράτος της Νότιας Αμερικής, εκτιμάται ότι θα έχει ανάπτυξη που θα ξεπεράσει το 86% το 2020.
Αυτό αναφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για την Γουιάνα, μια χώρα περίπου 780.000 κατοίκων που μοιράζεται σύνορα με τη Βραζιλία, το Σουρινάμ και τη Βενεζουέλα στα βορειοανατολικά της Νότιας Αμερικής.
Μετά το +4,4% του 2019, ο ρυθμός ανάπτυξης του κράτους αυτού θα φτάσει το 86% το 2020.
Η προβλεπόμενη οικονομική ανάπτυξη της Γουιάνας θα είναι 40 φορές μεγαλύτερη από εκείνη που αναμένεται στις ΗΠΑ - τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.
"Ο λόγος για τον οποίο προβάλλεται από το ΔΝΤ είναι ότι η Γουιάνα έχει το υψηλότερο ποσό πετρελαίου για κάθε μεμονωμένο άτομο οποιασδήποτε χώρας στον κόσμο", δήλωσε η Natalia Davies Hidalgo του ΔΝΤ.
Σε σύγκριση με τον "βασιλιά" του ΟΠΕΚ, τη Σαουδική Αραβία, η οποία έχει περίπου 1.900 βαρέλια αποθεμάτων ανά άτομο, η Γουιάνα έχει 3.900 βαρέλια, δήλωσε η Hidalgo.
"Και θα μπορούσε να έχει περισσότερα, καθώς η παραγωγή δεν έχει ακόμη ξεκινήσει ακόμα και νέες ανακαλύψεις ακόμα γίνονται".
Η Γουιάνα είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή πετρελαίου τον επόμενο μήνα - μια προοπτική που οι αναλυτές πιστεύουν ότι θα μεταμορφώσουν την οικονομική ευημερία στη μοναδική αγγλόφωνη χώρα της Νότιας Αμερικής.
Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν την εκτίμηση του ΔΝΤ ως "φιλόδοξη".
Αυτό συμβαίνει επειδή η κυβέρνηση της χώρας είναι υπηρεσιακή έως ότου διεξαχθούν εκλογές τον Μάρτιο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να περάσει προϋπολογισμό για το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης