Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Από τις κοινοπραξίες Terna - Siemens και Mytilinaios - General Electric - Nari οι προσφορές για τους σταθμούς Διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής

tags :
Από τις κοινοπραξίες Terna - Siemens και Mytilinaios - General Electric - Nari οι προσφορές για τους σταθμούς Διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής
Η υποβολή των προσφορών ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019
Η υποβολή των προσφορών στον διαγωνισμό για τους Σταθμούς Μετατροπής της Διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019.
Όπως προκύπτει από την αποσφράγιση των τεχνικών προσφορών σήμερα, Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, στον διαγωνισμό συμμετέχουν οι ενώσεις εταιρειών ΤΕΡΝΑ-SIEMENS και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ-GENERAL ELECTRIC-NARI, σύμφωνα με πηγές της Αριάδνη Interconnection, θυγατρικής εταιρείας του ΑΔΜΗΕ.
Διευκρινίζεται ότι το έργο αφορά τη Μελέτη, Προμήθεια και Εγκατάσταση δυο Σταθμών Μετατροπής Εναλλασσόμενου/Συνεχούς Ρεύματος και ενός Υποσταθμού για την Ηλεκτρική Διασύνδεση Συνεχούς Ρεύματος μεταξύ Κρήτης και Αττικής (2 x 500 MW).
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 380.000.000 ευρώ και η διάρκεια υλοποίησης του είναι 36 μήνες.
Το Έργο πρόκειται να ενταχθεί για συγχρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Πηγές της Εταιρείας αναφέρουν σχετικά: «Μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής προσφορών για τους Σταθμούς Μετατροπής, η Διασύνδεση Κρήτης-Αττικής μπαίνει σε τροχιά πλήρους υλοποίησης.
Η Αριάδνη Interconnection θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ολοκληρωθεί η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών πριν το τέλος του τρέχοντος έτους, με στόχο στις αρχές του 2020 να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με όλους τους αναδόχους του Έργου και να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης