Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Απομακρύνεται από τα χαμηλά 6 ετών το επενδυτικό κλίμα για τον Νοέμβριο 2019 - Στις -4,5 μονάδες ο δείκτης Sentix

Ευρωζώνη: Απομακρύνεται από τα χαμηλά 6 ετών το επενδυτικό κλίμα για τον Νοέμβριο 2019 - Στις -4,5 μονάδες ο δείκτης Sentix
Τα στοιχεία για το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική βελτίωση καταγράφει το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη για τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (4/11) στοιχεία του ερευνητικού ομίλου Sentix, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος Sentix διαμορφώθηκε στις -4,5 μονάδες, έντναι -16,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2019.
Μάλιστα, η άνοδος αποδείχθηκε μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις -13,8 μονάδες.
Όπως ανέφερε ο ερευνητικός όμιλος, καθοριστικός παράγοντας για τη βελτίωση του δείκτη ήταν τα θετικά στοιχεία του Οκτωβρίου για την οικονομία των ασιατικών χωρών.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά την τρέχουσα οικονομική πραγματοποίησε «άλμα» από τις -15,5 μονάδες στις -5,5 μονάδες, ενώ εξίσου σημαντική ήταν η άνοδος και για τον δείκτη που σχετίζεται με τις προσδοκίες των επενδυτών για τους επόμενους μήνες, και συγκεκριμένα στις -3,5 μονάδες, έναντι -18 μονάδων προηγουμένως.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα ο δείκτης επενδυτικού κλίματος υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2013, εν μέσω ανησυχιών στις τάξεις των επενδυτών για την πορεία τους παγκόσμιας οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης