Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κριτική κατά της Ευρώπης από Τουρκία: Θα στείλουμε τους τζιχαντιστές στις χώρες είτε έχει ανακληθεί η ιθαγένεια τους είτε όχι

tags :
Κριτική κατά της Ευρώπης από Τουρκία: Θα στείλουμε τους τζιχαντιστές στις χώρες είτε έχει ανακληθεί η ιθαγένεια τους είτε όχι
Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η Άγκυρα θα στείλει πίσω τους κρατούμενους-μέλη του ISIS ακόμα κι αν η ιθαγένεια τους έχει ανακληθεί
Η Τουρκία θα στείλει πίσω στις χώρες τους τους κρατούμενους οι οποίοι είναι μέλη του ISIS ακόμα κι εάν η υπηκοότητα τους έχει ανακληθεί, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Suleyman Soylu, ασκώντας κριτική σητν προσέγγιση ευρωπαϊκών χωρών στο ίδιο θέμα.
Η Τουρκία, που θεωρεί ότι το YPG είναι τρομοκρατική ομάδα που συνδέεται με τους αντάρτες Κούρδους μαχητές στο έδαφός της έχει δεσμευθεί να καταπολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος.
Επίσης, έχει επανειλημμένα ζητήσει από τις ευρωπαϊκές χώρες να ανακαλέσουν τους πολίτες τους που αγωνίζονται με τους τζιχαντιστές.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Soylu είπε ότι η Τουρκία θα στείλει πίσω οποιοδήποτε κρατούμενο του Ισλαμικού Κράτους ακόμα κι αν η υπηκοότητα τους έχει ανακληθεί.
«Θα τα στείλουμε πίσω με τα ίδια μας τα χέρια, αλλά ο κόσμος έχει βρει μια νεά μέθοδο τώρα: την ανάκληση της ιθαγένειας τους.
Λένε ότι θα πρέπει να δικάζονται στη χώρα που έχουν συλληφθεί.
Υποθέτω ότι πρόκειται για μια μορφή διεθνούς δικαίου» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών και συμπλήρωσε «δεν το αποδεχόμαστε αυτό.
Θα στείλουμε πίσω στις χώρες τους τα μέλη του ISIS είτε έχει ανακληθεί η ιθαγένεια τους είτε όχι» είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης