Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Τσίπρα – Αποφασίζει τι θα πράξει με την προανακριτική για Novartis

Συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Τσίπρα – Αποφασίζει τι θα πράξει με την προανακριτική για Novartis
Από το ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύουν πως δεν πρόκειται οριστούν αντικαταστάτες των Τζανακόπουλου, Πολάκη
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα (στις 11:00 σήμερα Δευτέρα 4/11 το πρωί), καθώς σε αυτήν αναμένεται να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα για την προανακριτική για την υπόθεση της Novartis.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να αποφασίσει εάν θα συμμορφωθεί με την απόφαση της προανακριτικής επιτροπής, η οποία έχει αποφασίσει την εξαίρεση των Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη από τις εργασίες της επιτροπής προκειμένου να εξεταστούν ως μάρτυρες.
Μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως η απόφαση για την αντικατάσταση των δύο βουλευτών του από την επιτροπή είναι παράνομη και επιμένει να υποστηρίζει πως δεν πρόκειται να συναινέσει.
Από την πλευρά του πάντως και ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας υποστηρίζει ότι η απόφαση της προανακριτικής επιτροπής για την εξαίρεση των δύο βουλευτών δεν παραβιάζει κάποια απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής και ότι πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα, αφήνοντας ανοιχτό εάν χρειαστεί να προχωρήσει ακόμα και στην επιστράτευση της φρουράς της Βουλής σε περίπτωση που οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποχωρήσουν από τις εργασίες της επιτροπής, όσο και αν εξακολουθεί να παραμένει ένα ακραίο σενάριο.
Πάντως, υπάρχουν πολλές φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλουν η κατάσταση να ξεφύγει, επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επιμείνει στη θεσμική του στάση.
Ωστόσο, δεν θέλουν και να κάνουν το βήμα πίσω και να «ακυρώσουν» τους Δ. Τζανακόπουλο και Π. Πολάκη, οι οποίοι έχουν πολύ καλή γνώση της υπόθεσης της Novartis.
Υπό αυτά τα δεδομένα, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να βρουν μια μέση οδό για να αντιμετωπίσουν τη νέα αυτή «πρόκληση» ενώ εντός της ημέρας είναι πιθανό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να στείλει και νέα επιστολή στον κ. Τασούλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης