Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αναστέλλονται οι επενδύσεις των Εμιράτων στον Λίβανο, λόγω πολιτικής αναταραχής

Reuters: Αναστέλλονται οι επενδύσεις των Εμιράτων στον Λίβανο, λόγω πολιτικής αναταραχής
Ανασταλτικός παράγοντας οι ταραχές για τις επενδύσεις των Εμιράτων στον Λίβανο
Η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) έκανε γνωστό πως μελετά σχέδια για τον Λίβανο, τα οποία είχαν προταθεί σε επενδυτικό φόρουμ στην πρωτεύουσα Αμπού Ντάμπι τον Οκτώβριο 2019.
«Αποφασίσαμε να μελετήσουμε και να κάνουμε προτάσεις στην ηγεσία των Εμιράτων υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων», δήλωσε ο διοικητής της τράπεζας Mubarak Rashid al-Mansouri  στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε αν τα ΗΑΕ είχαν χορηγήσει βοήθεια στον Λίβανο από τότε που τα επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας τον περασμένο μήνα.
Η κεντρική τράπεζα σημειώνει στο Reuters ότι, αναφερόταν στα «προτεινόμενα έργα κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου Επενδύσεων ΗΑΕ - Λιβάνου» που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο.
Ο Mansouri εξέφρασε την ελπίδα η κατάσταση θα βελτιωθεί στον Λίβανο, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με τεράστιες διαδηλώσεις και τη χειρότερη οικονομική κρίση  από τον εμφύλιο πόλεμο 1975-90.
Τον περασμένο μήνα, ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου  Saad al-Hariri ανέφερε ότι τα ΗΑΕ είχαν υποσχεθεί επενδύσεις και οικονομική βοήθεια στη χώρα, αλλά τίποτα δεν υλοποιήθηκε.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης