Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Θα είναι σφοδρή η σύγκρουση για τα αντικοινωνικά μέτρα

Σκουρλέτης: Θα είναι σφοδρή η σύγκρουση για τα αντικοινωνικά μέτρα
"O ΣΥΡΙΖΑ έχει τοποθετηθεί υπέρ της επανεκλογής του σημερινού Προέδρου εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί", αναέρει ο Π. Σκουρλέτης
Αντιδημοκρατική και αυταρχική χαρακτηρίζει την επιλογή «εκ μέρους της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της» να εξαιρέσουν τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Προανακριτική, ο γραμματέας της ΚΕ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».
Ο ίδιος σημειώνει δε θεωρεί τα όσα έγιναν εκ μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε σχέση με την προανακριτική ως την κορυφαία σύγκρουση των τελευταίων μηνών, προσθέτοντας  πως «σημαντικότερη ήταν η σύγκρουση, με αφορμή τις διατάξεις του υποτιθέμενου αναπτυξιακού νόμου,οι οποίες σχετίζονται με τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας».
Όπως εξηγεί «αναφέρομαι, ενδεικτικά, στην κατάργηση της προσφυγής στη διαιτησία και στην υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων που μαθηματικά, όπως επιβεβαίωσε και η Τράπεζα της Ελλάδος, οδηγούν στη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα».
Κατά τον ίδιο, «ο «πολιτικός τσαμπουκάς» εκ μέρους της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της προανακριτικής, αποσκοπεί αφενός στο να μεταθέτει τη συζήτηση από τα αντικοινωνικά μέτρα που προωθούνται και αφετέρου στο να δημιουργεί εμπόδια στη διερεύνηση του πραγματικού σκανδάλου της Novartis.
Όποτε, λοιπόν, θα βρισκόμαστε απέναντι σε πολιτικές κατάφωρα αντικοινωνικές ή συγκάλυψης πραγματικών σκανδάλων, η σύγκρουση θα είναι σφοδρή».
Καταλογίζει στο ΚΙΝΑΛ ότι «έχει επιλέξει να συντονίζει την πολιτική του παρουσία με αυτήν της ΝΔ», υπογραμμίζοντας λέγοντας πως «η στάση του αυτή είναι συνέπεια μιας ολόκληρης πορείας όσων δυνάμεων από τον χώρο της Κεντροαριστεράς έχουν υιοθετήσει τις νεοφιλελεύθερες λογικές εδώ και δεκαετίες».
Για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, ο κ. Σκουρλέτης τονίζει ότι «περιμένουμε τις τελικές προτάσεις της κυβέρνησης.
Σε κάθε περίπτωση, από τις μέχρι τώρα συζητήσεις προκύπτει ότι η λύση που θα επιλέγει θα πρέπει να θωρακιστεί συνταγματικά.
Η κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της και όπως φαίνεται θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τα θέματα της εκλογής του Προέδρου, της συνταγματικής αναθεώρησης, του εκλογικού νόμου και της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού για να εξυπηρετήσει τους ιδιοτελείς κομματικούς σχεδιασμούς της».
Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τοποθετηθεί υπέρ της επανεκλογής του σημερινού Προέδρου εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί».
Για την πορεία προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης είναι ένα αναγκαίο βήμα στην πορεία προς το συνέδριό μας.
Θα αποτελείται από τα σημερινά μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και συντρόφους από τον ευρύτερο προοδευτικό και αριστερό χώρο που πορευτήκαμε μαζί τα τελευταία χρόνια».
«Βρισκόμαστε στην αρχή μιας πολύμορφης πολιτικής εξόρμησης, μιας άμεσης επικοινωνίας με τους φίλους, τα μέλη αλλά και όσους συμπορεύτηκαν μαζί μας τα τελευταία χρόνια.
Θέλουμε να αποτυπώσουμε στη δομή του κόμματος, ποσοτικά και ποιοτικά, αυτό που ζήσαμε από τις αρχές τις δεκαετίας του 2010», λέει αναφερόμενος στις εγγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Στόχος μας είναι ένα πιο μαζικό, λαϊκό και κοινωνικά γειωμένο κόμμα, ικανό να εκφράζει τις αγωνίες, τις ελπίδες και τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας.
Τα πρώτα μηνύματα είναι απολύτως ενθαρρυντικά».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης