Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Επικίνδυνο το μείγμα των διαδηλώσεων στο Λίβανο - Ορατός ο κίνδυνος εμφυλίου

Reuters: Επικίνδυνο το μείγμα των διαδηλώσεων στο Λίβανο - Ορατός ο κίνδυνος εμφυλίου
Την ώρα που ο πρόεδρος Aoun δεσμεύεται να αντιμετωπίσει τη διαφθορά ο γαμπρός του θεωρεόιται ο πιο διεφθαρμένος πολιτικός  
Διαδηλώσεις στήριξης του προέδρου του Λιβάνου Michel Aoun πραγματοποιήθηκαν σήμερα (3/11) στο κέντρο της Βηρυτού κοντά στο προεδρικό Μέγαρο στον αντίποδα των έντονων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που έχουν παραλύσει τη χώρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Όπως αναφέρει το Reuters, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Saad al-Hariri την Πέμπτη (31/10) σε μια προσπάθεια να κατευναστεί το πλήθος που ζητούσε την απομάκρυνση της διεφθαρμένης ελίτ της χώρας από τη εξουσία, η κατάσταση κλιμακώθηκε επικίνδυνα.
Τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ακολούθησαν φιλοκυβερνητικές, που πρόσκεινται κυρίως στην Χεζμπολά, με αποτέλεσμα η χώρα να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού καθώς έχει παλιά ιστορία εμφυλίων πολέμων.
Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο πρόεδρος Aoun, ο οποίος βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με βουλευτές για να ορίσει νέο πρωθυπουργό, δήλωσε ότι έχει εκπονηθεί σχέδιο τριών σημείων σχετικά με την αντιμετώπιση της διαφθοράς, την αποκατάσταση της οικονομίας και την οικοδόμηση ενός αστικού κράτους.
Περιέγραψε μάλιστα τη διαφθορά στη χώρα, που αποτελεί και το βασικό σημείο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, ως ένα πρόβλημα που έχει «φωλιάσει» στο κράτος.
Κι όλα αυτά όταν ο υπουργός Εξωτερικών Gebran Bassil, γαμπρός του προέδρου Aoun που βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής διαφθοράς
«δεσμεύτηκε» να «πατάξει» το φαινόμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης