Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson: Λυπάμαι για την παράταση του Brexit - Η συμφωνία με την ΕΕ είναι ο μόνος δρόμος

Johnson: Λυπάμαι για την παράταση του Brexit - Η συμφωνία με την ΕΕ είναι ο μόνος δρόμος
Η αναβολή του Brexit δεν είναι επώδυνη μόνο για τον εγωισμό μου αλλά και για επιχειρήσεις και οικογένειες 
Απολογητικός ήταν ο Boris Johnson απέναντι στους βουλευτές του κόμματός του για την αποτυχία του να ολοκληρώσει το Brexit στις 31 Οκτωβρίου.
«Λυπάμαι βαθύτατα», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, που χαρακτήρισε επώδυνη την παράταση του Brexit, επειδή προκαλεί αβεβαιότητα στη χώρα.
Ο βρετανός πρωθυπουργός είχε δηλώσει με τους πιο γλαφυρούς τρόπους ότι το Brexit θα γινόταν στις 31 Οκτωβρίου, με πιο χαρακτηριστική τη δήλωση του ότι «προτιμούσε να πεθάνει σε χαντάκι παρά να πάρει αναβολή της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ».
Όμως, η Βουλή των Κοινοτήτων είχε αντίθετη άποψη και καταψήφισε το πρόγραμμά του για την υιοθέτηση της νομοθεσίας για το Brexit, γεγονός που τον ανάγκασε να ζητήσει νέα παράταση έως τις 31 Ιανουαρίου.
Σε συνέντευξη του στο Sky News, ο Johnson ρωτήθηκε αν θα έπρεπε να απολογηθεί στα μέλη των Τόρις γι αυτό.
«Βεβαίως. Είναι ένα ζήτημα βαθιάς λύπης.
Αλλά τώρα πρέπει να προχωρήσουμε και να το κάνουμε. Μόνο αυτή η κυβέρνηση προσφέρει μια συμφωνία έτοιμη και έναν τρόπο υλοποίησής της αμέσως στα μέσα του Δεκεμβρίου, αν εξασφαλίσουμε την πλειοψηφία», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, ενόψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου.
Ο Johnson τόνισε ότι η καθυστέρηση του Brexit δεν είναι επώδυνη μόνο για τον εγωισμό του, αλλά και επειδή επιχειρήσεις και οικογένειες δεν μπορούν να κάνουν προγραμματισμό, επειδή δεν γνωρίζουν πότε θα γίνει η αποχώρηση από την ΕΕ.
Όταν ρωτήθηκε αν οι ψηφοφόροι πρέπει να τον εμπιστευτούν παρότι δεν υλοποίησε την υπόσχεσή του, είπε:
«Μην ξεχνάτε τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε αυτό. Συνέβη επειδή το κοινοβούλιο πέρασε έναν νόμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης