Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: «Δύσκολη» η ατζέντα Pompeo στην τριήμερη επίσκεψη στη Γερμανία

Deutsche Welle: «Δύσκολη» η ατζέντα Pompeo στην τριήμερη επίσκεψη στη Γερμανία
Ο Pompeo έχει διατελέσει τη δεκαετία του '80 διοικητής μονάδας τεθωρακισμένων στα σύνορα Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας
Στο Βερολίνο θα βρεθεί την Τέταρτη (6/11) ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo για τριήμερη επίσκεψη κατά την οποία θα συναντηθεί με την καγκελάριο Merkel και τους υπουργούς Εξωτερικών Maas οικονομικών Scholz και Άμυνας Annegret Kramp-Karrenbauer.
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, στο επίκεντρο των συναντήσεων θα βρεθούν οι Αμερικανό - γερμανικές σχέσεις, οι γερμανικές αμυντικές δαπάνες στο ΝΑΤΟ και η Συρία.
Εκτός από τις πολιτικές συναντήσεις θα επισκεφτεί αμερικανικές βάσεις και θα μιλήσει σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται παραμονές των εορτασμών για την πτώση του Τείχους του Βερολίνου στις 9 Νοεμβρίου.
Η συνάντηση με την καγκελάριο Merkel έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.
Από το γεγονός ότι «η σχέση με τις ΗΠΑ είναι ένας σημαντικός πυλώνας της γερμανικής εξωτερικής και πολιτικής ασφαλείας» προκύπτει κατά την ίδια εκπρόσωπο, ότι στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρίσκεται ένα πλατύ φάσμα θεμάτων.
Στη συνάντηση με την υπ. Άμυνας θα συζητηθούν μεταξύ άλλων η πρότασή της για διεθνή έλεγχο της ζώνης ασφαλείας στη Βόρεια Συρία όπως και οι αμυντικές δαπάνες της Γερμανίας που ούτε καν πλησιάζουν το στόχο που έχει θέσει το ΝΑΤΟ για 2% του ΑΕΠ.
Άλλα επίμαχα ζητήματα που εικάζεται ότι θα βρεθούν στην ημερησία διάταξη με την Merkel και τους υπουργούς είναι η επιβολή πρόσθετων δασμών σε γερμανικά προϊόντα λόγω του εμπορικού πλεονάσματος της Γερμανίας στις διμερείς συναλλαγές όπως και η κατασκευή δεύτερου αγωγού φυσικού αερίου ανάμεσα στη Ρωσία και τη Γερμανία στη Βαλτική Θάλασσα.
Πριν από αυτές τις συναντήσεις ο Mike Pompeo θα επισκεφτεί τέσσερις από τις συνολικά πέντε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη Γερμανία. Ο αριθμός των αμερικανικών στρατιωτών στη χώρα ανέρχεται σύμφωνα με επίσημα αμερικανικά στοιχεία στις 35.232 άτομα.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό αμερικανών στρατιωτών σε ευρωπαϊκή χώρα.
Στο παρελθόν και ο ίδιος υπηρέτησε στις γραμμές τους. Τη δεκαετία του '80 και πριν τη γερμανική ενοποίηση ήταν διοικητής μονάδας τεθωρακισμένων στα σύνορα Δυτικής με Ανατολικής Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης