Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι προβλέψεις για το χάος στην Wall με βάση το ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος είναι λανθασμένες

tags :
Οι προβλέψεις για το χάος στην Wall με βάση το ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος είναι λανθασμένες
Ο επικεφαλής επενδύσεων στην Nationwide Funds Group αναφέρει ότι η αμερικανική οικονομία είναι μεγαλύτερη από ένα Πρόεδρο ή ένα κύκλο εκλογών και για τον λόγο αυτό σχεδόν πάντα οι προβλέψεις διαψεύδονται.
Με τις πρόσφατες προβλέψεις για το χάος που θα προκληθεί στην Wall Street αν εκλεγεί η Elizabeth Warren (Ελίζαμπεθ Γουόρεν), το Bloomberg υπενθυμίζει σε όλους ότι οι παρελθούσες προβλέψεις για τον αντίκτυπο στις μετοχές του Προέδρου που θα εκλεγεί στις ΗΠΑ είναι συνήθως λανθασμένες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S & P 500 θα βυθιστεί κατά 25% εάν Δημοκρατικός γίνει πρόεδρος, λέει ο Paul Tudor Jones, διευθυντής hedge fund.
Ο ιδρυτής της διαχείρισης του Discovery Capital, Rob Citrone, λέει ότι είναι "ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την αγορά" και υπολογίζει πτώση έως και 20%.
Ο δισεκατομμυριούχος Leon Cooperman δήλωσε στο CNBC νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η αγορά θα μειωθεί κατά 25% αν κερδίσει η Warren ή ο Bernie Sanders.
«Αυτοί που προβλέπουν τον αντίκτυπο των προεδρικών εκλογών στις αγορές είναι χειρότεροι από τους πολιτικούς», δήλωσε ο Matt Maley της Miller Tabak & Co.
«Είναι ένας από τους καλύτερους δείκτες αντίθεσης».
Ενώ το Bloomberg παραδέχεται ότι τα σχέδια της Warren για την Wall Street μπορεί να «σκοτώσουν την οικονομία» ή ότι η αγορά ταύρων μπορεί να «πεθάνει από γηρατειά», τα στοιχεία δείχνουν ότι η πολιτική ενός προέδρου επηρεάζει ελάχιστα τις μετοχές, όταν ένας Δημοκρατικός βρίσκεται στον Λευκό Οίκο σε σύγκριση με τους Ρεπουμπλικάνους, σύμφωνα με έρευνα της Vanguard που δημοσιεύθηκε πριν από τις εκλογές του 2016. "
Οι αναλυτές της RBC Capital Markets LLC δήλωσαν πριν από την Ημέρα των Εκλογών ότι η νίκη του Trump θα στείλει τον S & P 500 χαμηλότερα κατά 10% με 12%.
Η Barclays είχε προβλέψει πτώση έως και 13%.
Η JPMorgan ενημέρωσε τους επενδυτές να πουλήσουν την ανάκαμψη που πραγματοποιήθηκε μόλις λίγες ώρες μετά την νίκη Trump.
Δύο οικονομολόγοι ο Wolfers και ο Zitzewitz, δημοσίευσαν ένα άρθρο στο Brookings τον Οκτώβριο του 2016.
Ανέλυσαν την αγορά και είχαν προβλέψειοτι με την νίκη Trump η Wall θα υποχωρήσει 10%.
Ένας οικονομολόγος του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης υποστήριξε ότι η προεδρία Trump θα προκαλέσει συντριβή στη χρηματιστηριακή αγορά και θα μπορούσε να βυθίσει την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση.
Αντιθέτως ο Trump προκάλεσε ράλι στην Wall Street το οποίο συνεχίζεται.
Οι αναλυτές της Citigroup, για παράδειγμα, ανέφεραν ότι ο S & P 500 θα μπορούσε να χάσει αμέσως το 3-5% σε μια νίκη Trump, Ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S & P 500 υποχώρησαν 5% αμέσως μετά την νίκη Trump, ανέκαμψαν σχεδόν αμέσως - ενώ ο δείκτης κέρδισε πάνω από 40% από την εκλογή του Trump έως σήμερα.
Οι αναλυτές ήταν επίσης λάθος στις προβλέψεις τουςαι για την επανεκλογή του προέδρου Obama.
Το Σεπτέμβριο του 2012, σχεδόν το 50% των ερωτηθέντων σε μια έρευνα του Bloomberg είπε ότι εάν ο Ομπάμα κερδίσει και πάλι θα ήταν αρνητική εξέλιξη για τις χρηματοπιστωτικές αγορές των ΗΠΑ.
Ενδιαφέρον είναι ότι ο Donald Trump, είχε δηλώσει σε ένα tweet τον Νοέμβριο του 2012 ότι τόσο η χρηματιστηριακή αγορά όσο και το δολάριο ΗΠΑ θα βυθιστούν μετά τη δεύτερη νίκη του Obama.
Ο δείκτης S & P 500 αυξήθηκε σχεδόν κατά 50% ενώ η απόδοση στα 8 χρόνια Obama έφτασε στο 112%, ενώ ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg κέρδισε 21% έως το 2016.
Ο επικεφαλής επενδύσεων στην Nationwide Funds Group αναφέρει ότι η αμερικανική οικονομία είναι μεγαλύτερη από ένα Πρόεδρο ή ένα κύκλο εκλογών και για τον λόγο αυτό σχεδόν πάντα οι προβλέψεις διαψεύδονται.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης