Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αλουμύλ: Όλη η συμφωνία με τις τράπεζες - Αναχρηματοδότηση δανείων ως το 2030

Αλουμύλ: Όλη η συμφωνία με τις τράπεζες - Αναχρηματοδότηση δανείων ως το 2030
Ολοκληρώνονται οι συζητήσεις μεταξύ εταιρείας και πιστωτριών τραπεζών - Οι βασικοί όροι της επικείμενης συμφωνίας - Τι ζητούν πέραν του 81% της Αλουφόντ οι πιστώτριες τράπεζες
Ένα βήμα πριν την υπογραφή των βασικών όρων συμφωνίας (term sheet) για την αναδιάρθρωση δανεισμού του ομίλου Αλουμύλ βρίσκονται η διοίκησή του με τις πιστώτριες τράπεζες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο αναδιάρθρωσης προβλέπει τη χορήγηση νέου κοινοπρακτικού δανείου, λήξης 2030, με επιτόκιο πέριξ του 3%, μέσω του οποίου θα αναχρηματοδοτηθεί το συντριπτικό μέρος του βραχυπρόθεσμου σήμερα δανεισμού, που βαρύνει τον όμιλο.
Από την πλευρά της η Αλουμύλ και ο βασικός της μέτοχος, Γ. Μυλωνάς αναλαμβάνουν σειρά υποχρεώσεων.
Ο μεν ο Γ. Μυλωνάς να εισφέρει εις είδος στην Αλουμύλ  το 81% της Αλουφόντ.
Η εισφορά θα βοηθήσει τη μητρική να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους της καθώς και τα κέρδη προ φόρων, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA).
Σημειώνεται ότι έχει ήδη ανακοινωθεί η έναρξη προπαρασκευαστικών ενεργειών για την απορρόφηση της Αλουφόντ.
Ο όμιλος Αλουμύλ, από την πλευρά του, θα προχωρήσει σε κινήσεις περαιτέρω εξορθολογισμού της δομής του, κλείνοντας ή πουλώντας μονάδες με μικρή συνεισφορά στον ενοποιημένο τζίρο και παρέχοντας πρόσθετες εξασφαλίσεις για κάποιες θυγατρικές του εξωτερικού.
Είναι πιθανόν ότι η συμφωνία θα προβλέπει τη διατήρηση στη μητρική προκαθορισμένου μέρους των ελεύθερων ταμειακών ροών, ενώ τα υπόλοιπα θα κατευθύνονται για αποπληρωμή δανεισμού.
Ο όμιλος έκλεισε τη χρήση 2018 με πωλήσεις 257,5 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 19,5%, σε σχέση με το 2017.
Το μικτό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε, οριακά, φθάνοντας στο 20,75%, ενώ τα προσαρμοσμένα EBITDA άγγιξαν τα 20 εκατ. ευρώ.
Ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στα 158,6 εκατ. ευρώ.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης