Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εξετάζει την έκδοση 50ετους ομολόγου

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εξετάζει την έκδοση 50ετους ομολόγου
Ο υπουργός Οικονομικών Steeven Mnuchin το είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να προωθήσει 50ετή ομόλογα το 2019.Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εξετάζει την έκδοση 50ετους ομολόγου

Ο υπουργός Οικονομικών Steeven Mnuchin το είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να προωθήσει 50ετή ομόλογα το 2019.
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει για πρώτη φορά στην έκδοση 50ετους ομολόγου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε.
Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο ομόλογο που προσφέρουν οι ΗΠΑ είναι το 30ετες και σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το CNBC, το υπουργείο επιδιώκει να διευρύνει τη γκάμα των προσφερόμενων ομολόγων, εξετάζοντας την έκδοση ενός 20ετούς και ενός 50ετούς ομολόγου.
«Το υπουργείο αναλαμβάνει δράση για να προετοιμαστεί για πιθανές μελλοντικές χρηματοδοτικές ανάγκες» ανέφερε στην ανακοίνωση, χωρίς ωστόσο να δώσει χρονοδιάγραμμα για την έκδοση.
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγο καιρό μετά την δήλωση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump πως η χώρα πρέπει να «αναχρηματοδοτήσει» το χρέος της, μια πρόταση που δεν έχει προηγούμενο.
Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει προηγούμενο και το χρέος των ΗΠΑ, τα δάνεια των οποίων έχουν ανέλθει στα 22,5 τρισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 16,7 τρισ. δολάρια ανήκουν στο κοινό.
Το ομοσπονδιακό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 26% στα 984 δισ. δολάρια το οικονομικό έτος 2019, και είναι το υψηλότερο των τελευταίων επτά χρόνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης