Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στη Wall Street μετά τις ανακοινώσεις της Fed για νέα μείωση των επιτοκίων - Στο +0,3% ο S&P 500

tags :
Ήπια άνοδος στη Wall Street μετά τις ανακοινώσεις της Fed για νέα μείωση των επιτοκίων - Στο +0,3% ο S&P 500
Μείωσε, όπως αναμενόταν, τα επιτόκια η Federal Reserve
Ήπια άνοδο σημείωσαν οι δείκτες κατά την σημερινή συνεδρίαση το χρηματιστήριο της Wall Street, αφότου ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, ανακοίνωσε νέα μείωση στα επιτόκια, κατά 25 μονάδες βάσης.
Παράλληλα, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, S. Mnuchin, δήλωσε πως θα χρειαστεί χρόνος για να κλιμακωθεί η αγορά αμερικανικών γεωργικών προϊόντων από την Κίνα.
Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,43% στις 27.188,18 μονάδες.
Ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,34% στις 3.047,30 μονάδες.
Ο δείκτης τεχνολογίας Nasdaq κινήθηκε ανοδικά στο 0,33% στις 8.303,98 μονάδες.
Image
Στην τρίτη κατά σειρά μείωση επιτοκίων από την αρχή του 2019 κατά 25 μονάδες βάσης, προχώρησε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), με αποτέλεσμα αυτά να διαμορφώνονται πλέον στην κλίμακα 1,5% έως 1,75%.
Πρόκειται για μία απόφαση που είχε προεξοφληθεί από τις αγορές, με κορυφαίους αναλυτές να εκτιμούν ότι με αυτήν τη μείωση κλείνει ο κύκλος της νομισματικής χαλάρωσης για τις ΗΠΑ. Εκτιμάται ωστόσο ότι η τρίτη μείωση των επιτοκίων θα είναι και η τελευταία, με τον κύκλο της «χαλάρωσης» να φτάνει στο τέλος του.
Υπό την πίεση που ασκεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump στη Fed, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ παλεύει να διαφυλάξει την αξιοπιστία της.
Τη δημιουργία 125 χιλ. θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε η ADP, στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.
Εξ αυτών, 41 χιλ. θέσεις δημιουργήθηκαν στην εκπαίδευση και την υγεία και 32 χιλ. θέσεις στο εμπόριο, τις μετακινήσεις και τον κλάδο πρώτων υλών.
Αδύναμο σημείο αποτέλεσαν οι κλάδοι της μεταποίησης, των κατασκευών και της εξόρυξης, με μόλις 13 χιλ. θέσεις εργασίας.
Τα στοιχεία Σεπτεμβρίου αναθεωρήθηκαν επί τα χείρω στις 93 χιλ. από την αρχική μέτρηση των 135 χιλ.

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο - πτώση στη Wall Street

Dow Jones
Image
S&P 500
Image
Nasdaq
Image

Επιφυλακτικές οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις αποφάσεις της Fed - Στο -0,23% ο DAX - Απώλειες 8% για τη μετοχή της Deutsche Bank

Με μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις τους οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να αναμένουν τις αποφάσεις στη σημερινή συνεδρίαση της Federal Rerserve, ενώ τα εταιρικά κέρδη παρέμειναν υψηλά στην ημερίσια διάταξη.
Παράλληλα, οι απαιτήσεις του Trump να αγοράσει η Κίνα αμερικανικά προϊόντα αξίας 50 εκ. δολαρίων έχει μετατραπεί σε μέγιστο εμπόδιο για τις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των δύο μεγαλύτερων παγκόσμιων οικονομιών.
Εν τω μεταξύ το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσφύγει σε εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου 2019, αφότου ο Johnson έλαβε χθες (23/10) το βράδυ την έγκριση του Κοινοβουλίου.
Πιο συγκεκριμένα, ο DAX της Φρανκφούρτης υποχώρησε 0,23% στις 12.910,23 μονάδες.
Image
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,34% στις 7.330,78 μονάδες.
Image
Ο CAC του Παρισιού σημείωσε άνοδο +0,45% και τις 5.765,87 μονάδες.
Image
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB κατέγραψε απώλειες 0,15% στις 22.646,08 μονάδες.
Image
Στην Μαδρίτη ο IBEX σημείωσε υποχώρησε 1,23% στις 9.284,50 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX κινήθηκε με οριακές μεταβολές +0,08% στις 398,70 μονάδες.
Η μετοχή της Deutsche Bank κατέγραψε απώλειες 7,62% καθώς ανακοίνωσε ζημιές 832 εκατ. ευρώ στο γ΄τρίμηνο του 2019.
Image
Σε συνομιλίες για πιθανή συνένωση δυνάμεων με στόχο τη δημιουργία μιας εκ των κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών στον κόσμο, βρίσκονται η ιταλοαμερικανική Fiat Chrysler και η γαλλική PSA, ιδιοκτήτρια της Peugeot, όπως επιβεβαίωσαν.
Αφού απέρριψε την προτεινόμενη συγχώνευση με τη γαλλική ανταγωνίστρια Renault τον Ιούνιο, η Fiat Chrysler (FCA) επιβεβαίωσε σήμερα την προσπάθειά της να επιδιώξει μια εναλλακτική συμμαχία σε μια εποχή κατά την οποία οι αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται αντιμέτωπες με τεράστιες επενδύσεις με στόχο μεταξύ άλλων την ηλεκτροκίνηση, τη μείωση των εκπομπών ρύπων και τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, μεταδίδει το Reuters.
Ωστόσο αν μια συνένωση δυνάμεων μεταξύ της Peugeot και της FCA καταφέρει να ξεπεράσει τα πολιτικά, οικονομικά και διοικητικά εμπόδια, η νέα επιχείρηση θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες διεθνώς βρίσκονται αντιμέτωπες με την προοπτική επιβράδυνσης της παγκόσμιας ζήτησης, η οποία συμπίπτει με τις μεγαλύτερες τεχνολογικές αλλαγές εδώ και έναν αιώνα.
Οι δύο εταιρίες ανέφεραν ότι βρίσκονται σε συνομιλίες για τη συνένωση των δυνάμεών τους σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν κολοσσό αξίας 50 δισεκ. δολαρίων, δήλωσε πηγή με γνώση του θέματος.
Το εποπτικό συμβούλιο της PSA αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα για να συζητήσει την πιθανή συμφωνία, δήλωσε άλλη πηγή με γνώση της υπόθεσης.
Η FCA ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι δεν έχει προς το παρόν να προσθέσει τίποτα περισσότερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης