Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αμετάβλητο στο 5% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Γερμανία: Αμετάβλητο στο 5% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Ο συνολικός αριθμός ανέργων αυξήθηκε κατά 6.000 άτομα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα
Αμετάβλητο παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (30/10) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη παρέμεινε αμετάβλητο στο 5% σε ετήσια βάση, γεγονός που αποτελεί ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά των τελευταίων 30 ετών.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο συνολικός αριθμός ανέργων αυξήθηκε κατά 6.000 άτομα, μετά την πτώση των 9.000 ατόμων που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ποσοστό ανεργίας θα παραμείνει αμετάβλητο στο 5%, εκτιμώντας ωστόσο ότι η άνοδος στον αριθμό των ανέργων θα περιοριζόταν στα 3.000 άτομα.
«Η τρέχουσα οικονομική αδυναμία αφήνει τα σημάδια της στην αγορά εργασίας», δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας, Detlef Scheele, διευρκινίζοντας ωστόσο ότι «σε γενικές γραμμές, η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή».
Παράλληλα, ο κ. Scheele πρόσθεσε ότι «η ανεργία και η υποαπασχόληση μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο», καθώς και ότι «η αύξηση της απασχόλησης συνεχίζεται, αλλά χάνει τη δυναμική της, και η ζήτηση των εταιρειών για νέους εργαζόμενους έχει μειωθεί επανειλημμένα σε υψηλό επίπεδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης