Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας για Novartis: Η κυβέρνηση θέλει να δώσει βήμα στους μάρτυρες όπως οι Πολάκης και Τζανακόπουλος, όχι να τους φιμώσει

Πέτσας για Novartis: Η κυβέρνηση θέλει να δώσει βήμα στους μάρτυρες όπως οι Πολάκης και Τζανακόπουλος, όχι να τους φιμώσει
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ περί προσπάθειας φίμωσης των κκ. Τζανακόπουλου και Πολάκη μέσω της εξαίρεσης τους από την Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Novartis και τους χειρισμούς του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου
Τα περί απόπειρας φίμωσης των κκ. Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη απέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Ερωτηθείς σχετικά -κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών- ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «η κυβέρνηση θέλει να δώσει βήμα στους μάρτυρες όπως οι κκ. Πολάκης και Τζανακόπουλος, όχι να τους φιμώσει».
Υπενθυμίζεται ότι χθες (29/10/2019) αποφασίστηκε -με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής- να εξαιρεθούν από τη σύνθεση της Προανακριτικής Επιτροπής, οι κκ. Τζανακόπουλος και Πολάκης.
Ωστόσο, οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο, αρνούνται να αποχωρήσουν και έδωσαν ραντεβού στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, την Πέμπτη (31/10/2019).

To κυπριακό

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στο κυπριακό επισημαίνοντας ότι «είναι βασικό στις 25 Νοεμβρίου να ξεκινήσουν οι τριμερείς συζητήσεις για το Κυπριακό.
Είμαστε εδώ για να στηρίζουμε την Κυπριακή Δημοκρατία και να απομονώνουμε ακραίες φωνές».
Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο πλαίσιο των τακτικών διαβουλεύσεων για την πορεία του Κυπριακού και τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των ενεργειών Ελλάδας και Κύπρου ενόψει της τριμερούς -μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres, του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/Κ ηγέτη, Mustafa Akinci- την οποία έχει συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, στις 25 Νοεμβρίου 2019, για το Κυπριακό.
«Η σημερινή συνάντηση έρχεται σε συνέχεια των τακτικών επαφών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κύπριο Πρόεδρο στις οποίες ο πρωθυπουργός εκφράζει πάντα τη στήριξη της Ελλάδας στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Σημειώνω, ότι στο ίδιο πνεύμα, οι δυο ηγέτες δείπνησαν χθες το βράδυ με τις συζύγους τους στο σπίτι του πρωθυπουργού» είπε ο κ. Πέτσας.

Επαφές στην Κίνα 

Όσον αφορά στο ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στην Κίνα την Παρασκευή (1/11/2019), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «πρόκειται για μια σημαντική επίσκεψη που εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του πρωθυπουργού να επανασυστήσει την Ελλάδα στον κόσμο, ως χώρα αυτοπεποίθησης και προοπτικής».
Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα « άμεσοι στόχοι του πρωθυπουργού είναι η προσέλκυση επενδύσεων, η περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρηματικών δεσμών των δύο χωρών, η ένταξη της Ελλάδας στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη».
Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στους συνομιλητές του το μεγάλο αριθμό δυναμικών κλάδων που διαθέτει η ελληνική οικονομία και τις ευκαιρίες που προσφέρονται.
Ιδίως, μάλιστα, στον τομέα της Ενέργειας και ειδικότερα των Ανανεώσιμων Πηγών.
Στα logistics και τις εμπορικές μεταφορές, όπου έχει ήδη εκδηλωθεί έντονο κινεζικό ενδιαφέρον μέσω της επένδυσης της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.
Και βέβαια στον τουρισμό και την αγορά ακινήτων, όπου ήδη εκατοντάδες Κινέζοι πολίτες έχουν αξιοποιήσει το πρόγραμμα Golden Visa.
Σημειώνεται ότι, έως το τέλος Σεπτεμβρίου, Κινέζοι πολίτες είχαν πάρει το 65% των αδειών διαμονής που έχουν δοθεί έναντι ελάχιστης επένδυσης 250.000 ευρώ.
«Ο πρωθυπουργός -όπως σε όλες τις επαφές του με ηγέτες της παγκόσμιας κοινότητας- επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας.
Ανακτά την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών.
Βελτιώνει -με την μείωση των φόρων και την προώθηση τολμηρών μεταρρυθμίσεων- το επενδυτικό περιβάλλον.
Προσφέρει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, χάρη στο υψηλού επιπέδου εργατικό δυναμικό της, την εξαιρετική γεωστρατηγική θέση της, τις ανεπτυγμένες υποδομές που προσφέρει, τον μεγάλο ορυκτό πλούτο και την ξεχωριστή, μεσογειακή ομορφιά της», τόνισε ο κ. Πέτσας.
Στην ελληνική αποστολή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι 60 ελληνικών επιχειρήσεων από δυναμικούς κλάδους της οικονομίας, όπως η Ενέργεια, ο Τουρισμός, η Ναυτιλία και η Αγροδιατροφή.
Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί κατ' ιδίαν συναντήσεις Ελλήνων επιχειρηματιών με 200 και πλέον εκπροσώπους κινεζικών εταιρειών προκειμένου να διερευνηθούν δυνατότητες συνεργασιών.
Επιπλέον, η ελληνική πλευρά θα διοργανώσει στις 4 Νοεμβρίου Business Forum με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, όπου θα παρευρίσκονται υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κινεζικής κυβέρνησης και κορυφαία στελέχη μεγάλων κινεζικών επιχειρήσεων.
Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί βέβαια και με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Xi Jinping, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι μία από τις τρεις τιμώμενες χώρες στο CIIE 2019.

Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου

Εν τω μεταξύ, αύριο (31/11/2019) στις 11.00, θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Υπουργικό Συμβούλιο.
Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στην ατζέντα του Συμβουλίου βρίσκεται ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου.
Συγκεκριμένα πρόκειται να συζητηθούν μεταξύ άλλων:
-Η κατάρτιση -στο πλαίσιο της κατ' αρχήν συμφωνίας των κομμάτων- του νομοσχεδίου που θα δίνει στους εκτός της Επικράτειας Έλληνες εκλογείς τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους.
-Οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, με το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
-Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για την προετοιμασία της χώρας ενόψει του Brexit, που πήρε  νέα αναβολή, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020.
-Η επιλογή Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.
Σημειώνεται ότι Παρασκευή (1/11/2019) το πρωί ο πρωθυπουργός θα είναι στη Βουλή για την «Ώρα του Πρωθυπουργού» ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με την Οργανωτική Eπιτροπή του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία το κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης