Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαδηλώσεις για 11η ημέρα στην Χιλή – Βασικό αίτημα η παραίτηση του προέδρου Sebastian Pinera

tags :
Διαδηλώσεις για 11η ημέρα στην Χιλή – Βασικό αίτημα η παραίτηση του προέδρου Sebastian Pinera
Νέα επεισόδια με τις διαδηλωτών με τις δυνάμεις ασφαλείας
Για 11η ημέρα συνεχίστηκαν χθες Τρίτη 29/10 οι διαδηλώσεις στην Χιλή με τους διαδηλωτές να απαιτούν πλέον την παραίτηση του προέδρου Sebastian Pinera.
Παρά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, παρά το πακέτο κοινωνικών μέτρων που εξήγγειλε ο Pinera, οι διαδηλώσεις, οι οποίες ξέσπασαν ύστερα από την απόφαση αύξησης του εισιτηρίου στο μετρό, έχουν εξελιχθεί σε ένα άνευ προηγουμένου κίνημα εναντίον των κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων στην Χιλή.
Και χθες περίπου 10.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τις αρχές, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ιταλίας, στο κέντρο του Σαντιάγο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης με κύριο αίτημα την παραίτηση του προέδρου Pinera.
Πάντως και αυτήν την φορά δεν έλειψαν τα επεισόδια κατά ανάμεσα σε ομάδες διαδηλωτών και δυνάμεις επιβολής της τάξης όταν συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, που είχε γενικό σύνθημα «γράφουμε ιστορία μπροστά στο Λα Μονέδα» - το προεδρικό ανάκτορο-αποπειράθηκαν να κατευθυνθούν προς την έδρα της προεδρίας, γύρω από την οποία είχε στηθεί περίμετρος ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης