Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Σερβίας στο Προεδρικό Μέγαρο
Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο της για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την πρωθυπουργό της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Σερβίας, που ήδη είναι εξαιρετικές, σημειώνοντας ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε την πρωθυπουργό της Σερβίας για την υποδοχή που του επεφύλαξε και τις συζητήσεις που είχαν κατά την τελευταία επίσκεψή του στη χώρας της το 2017.
Από την πλευρά της, η κ. Μπρνάμπιτς, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνάντηση και τα θερμά λόγια του, του μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τονίζοντας ότι εντός του Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί την Αθήνα στο πλαίσιο των εργασιών του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας.
Επίσης, ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την προσωπική συμβολή του στις ελληνο-σερβικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας, καθώς και για τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και των Δυτικών Βαλκανίων.
Τέλος, υπενθύμισε ότι μέχρι το τέλος του 2019 θα έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας, η οποία θα ανοίξει προοπτικές για περαιτέρω συνεργασία, και ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη θέση της αναφορικά με το Κοσσυφοπέδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης