Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Peskov (εκπρόσωπος Κρεμλίνου): Ο θάνατος του al-Baghdadi αποτελεί επιτυχία για τον Trump

Peskov (εκπρόσωπος Κρεμλίνου): Ο θάνατος του al-Baghdadi αποτελεί επιτυχία για τον Trump
«Ο Αμερικανός πρόεδρος συμβάλλει στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας», υποστήριξε ο D. Peskov.
Το Κρεμλίνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο Donald Trump θα έχει συμβάλει σημαντικά στην καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας εάν είναι αλήθεια ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Abu Bakr al-Baghdadi είναι νεκρός.
Ο εκπρόσωπος του Putin, Dmitry Peskov, αρνήθηκε να πει τη Δευτέρα εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ενημερώσει τη Ρωσία εκ των προτέρων.
Αλλά δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο ρωσικός στρατός είχε εντοπίσει αεροπλάνα και αεροσκάφη των ΗΠΑ στην περιοχή της Συρίας όπου η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι είχε πραγματοποιήσει την επιδρομή.
«Εάν επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, μπορούμε να μιλήσουμε για μια σοβαρή συμβολή του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στην καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας», δήλωσε ο Peskov.
Σε αντίθετη γραμμή από το Κρεμλίνο κινείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς Trump, ελλείψει «αξιόπιστων πληροφοριών».
Εξάλλου, σύμφωνα με το υπουργείο, ο θάνατος Baghdadi δεν θα είχε «επιχειρησιακή σημασία» για την κατάσταση στη Συρία ούτε για τις ενέργειες των υπόλοιπων μαχητών του ISIS, στο Ιντλίμπ της Συρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης