Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προδρόμου (Κύπρος): Ο Αναστασιάδης είναι πρόθυμος να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Προδρόμου (Κύπρος): Ο Αναστασιάδης είναι πρόθυμος να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό
Ελπίζουμε ότι στο διάστημα που μεσολαβεί η τουρκική πλευρά θα εγκαταλείψει την άτεγκτη στάση
«Με ξεκάθαρη πολιτική βούληση και προθυμία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα εργαστεί ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Πρόδρομος Προδρόμου.
Αναφερόμενος στην συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Akinci με τον γ.γ του ΟΗΕ στις 25 Νοεμβρίου ο κ. Προδρόμου υπογράμμισε πως «υπάρχει η ημερομηνία που θα γίνει η συνάντηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι και πρόθυμος και διαθέτει την πολιτική βούληση για την έναρξη νέων διαπραγματεύσεων.
Ελπίζουμε ότι στο διάστημα που μεσολαβεί η τουρκική πλευρά θα εγκαταλείψει την άτεγκτη στάση, τη λογική των προκλήσεων, τις πολιτικές κανονιοφόρων και ότι θα επιτρέψει την επανέναρξη των ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, σύμφωνα και με την πρωτοβουλία του γ.γ. που προσπαθεί να προετοιμάσει την επανέναρξη».
Υπογράμμισε ότι ο κ. Αναστασιάδης έχει πάμπολλες φορές επαναβεβαιώσει ότι η Λευκωσία επιζητεί μια λύση στη βάση των αποφάσεων και των ψηφισμάτων των Η.Ε αξιοποιώντας το πλαίσιο Gutteres και τη διάσταση της ασφάλειας της Κύπρου που για πρώτη φορά τόσο καθαρά υπογραμμίστηκε στη Διάσκεψη για την Κύπρο.
Ερωτηθείς τι αναμένεται να γίνει μετά τις 25 Νοεμβρίου και ποια θα είναι τα επόμενα βήματα, ο κ. Προδρόμου απάντησε πως δεν θα πρέπει να προτρέχουμε, σημειώνοντας ότι τώρα έχουμε μπροστά μας τη συνάντηση στις 25 Νοεμβρίου, κάτι που «ο Πρόεδρος όλο το προηγούμενο διάστημα είχε επιδιώξει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης