Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Ο Baghdadi είναι νεκρός - Πυροδότησε γιλέκο με εκρηκτικά, στόχος μας ήταν η σύλληψή του

Trump: Ο Baghdadi είναι νεκρός - Πυροδότησε γιλέκο με εκρηκτικά, στόχος μας ήταν η σύλληψή του
Ο Baghdadi ανατίναξε το «γιλέκο» του που ήταν γεμάτο εκρηκτικά, δήλωσε ο Trump
Τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Abu Bakr al – Bahgdadi, ο οποίος φέρεται να σκοτώθηκε σε επιχείρηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην επαρχία Ιντλίμπ, ανακοίνωσε σε διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump την Κυριακή 27/10/2019.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Αμερικανού προέδρου, ο Baghdadi πυροδότησε γιλέκο με εκρηκτικά, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη των Αμερικανών κομάντος, που εισέβαλαν στο κρησφύγετο στο οποίο κρυβόταν.
Μαζί του βρίσκονταν τα τρία ανήλικα παιδιά του ενώ όπως σημείωσε ο Trump, ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους ήταν πανικόβλητος.
Ο Baghdadi ανατίναξε το «γιλέκο» του που ήταν γεμάτο εκρηκτικά, δήλωσε ο Trump.
Πρόσθεσε πως  πέθανε «σαν σκυλί» και «σαν δειλός».
«Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ ήταν υπέροχο. Στόχος των ΗΠΑ ήταν να τον πιάσουν κι όχι να τον σκοτώσουν, αφού μαζί του ήταν και τα ανήλικα παιδιά του», σημείωσε, προσθέτοντας πως δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές από το προσωπικό των ΗΠΑ.
«Ήταν ύψιστος στόχος των ΗΠΑ το να τον πιάσουμε και να τον σκοτώσουμε. Τον βρήκαν σε ένα τούνελ, όπου έκλαιγε και φώναζε.
Πυροβολήθηκε από τους Αμερικανούς άνδρες. Φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά, το οποίο πυροδότησε και σκοτώθηκε ο ίδιος και τα ανήλικα παιδιά του», συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης