Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος: Να μην εφησυχάζουμε διότι ο κίνδυνος των νοσταλγών του ναζισμού ξαναπροβάλλει στην Ήπειρό μας

Παυλόπουλος: Να μην εφησυχάζουμε διότι ο κίνδυνος των νοσταλγών του ναζισμού ξαναπροβάλλει στην Ήπειρό μας
Το Ολοκαύτωμα υπήρξε το ειδεχθέστερο έγκλημα εναντίον της Ανθρωπότητας, τόνισε ο Πρ. Παυλόπουλος
«Για εμάς, τους Έλληνες, το Ολοκαύτωμα είναι, ταυτοχρόνως, μία μεγάλη «πληγή» και μια μεγάλη «καμπάνα», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, εγκαινιάζοντας, σήμερα, τη νέα πτέρυγα του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης.
«Μια μεγάλη, χαίνουσα, πληγή στο «σώμα» της Ανθρωπότητας, από την οποία ρέει και θα ρέει πάντοτε το αθώο αίμα εκείνων, οι οποίοι έπεσαν θύματα μιας αδιανόητης βαρβαρότητας.
Είναι όμως και μια μεγάλη καμπάνα, η οποία θα ηχεί, πάντα πένθιμα, για να κρατάει σε εγρήγορση την συνείδησή μας, προκειμένου μην ξαναπέσει, ποτέ πια, στον λήθαργο της λησμονιάς», συμπλήρωσε.
Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη να θυμόμαστε ότι το Ολοκαύτωμα υπήρξε το ειδεχθέστερο έγκλημα εναντίον της Ανθρωπότητας.
Όπως είπε, «οφείλουμε να θυμόμαστε, για χάρη της ίδιας της Ανθρωπότητας, ότι το Ολοκαύτωμα υπήρξε το ειδεχθέστερο έγκλημα εναντίον της, καθώς προσέβαλε την ανθρώπινη ύπαρξη στον πυρήνα της, απαξιώνοντας πλήρως την αξία του Ανθρώπου, ήτοι της Ζωής, της Ελευθερίας και της Αξιοπρέπειάς του.
Επομένως, δεν πρέπει να επαναληφθεί, ποτέ ξανά, με κάθε κόστος».
Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ακόμη ότι πρέπει «να μην εφησυχάζουμε διότι ο κίνδυνος των νοσταλγών του ναζισμού και του φασισμού ξαναπροβάλλει στην Ήπειρό μας, την επανειλημμένως πολύπαθη στο παρελθόν Ευρώπη».
Όπως ανέφερε «οι φωνές υποστήριξης ενός, άκρως διαβρωτικού, «ιστορικού αναθεωρητισμού» ακούγονται, σήμερα, όλο και πιο δυνατές. Οικοδομούν πάνω στην άγνοια και την αδιαφορία αρκετών Ευρωπαίων συμπολιτών μας το στρεβλό, και άκρως επικίνδυνο, πολιτικό τους «αφήγημα», με το οποίο επιχειρούν να αμφισβητήσουν την, εντούτοις, αδιάψευστη ιστορική πραγματικότητα της διάπραξης του εγκλήματος του Ολοκαυτώματος των Εβραίων από τους ναζί».
Πρόσθεσε πως «δεν πρέπει να θεωρούμε ότι οι εφιάλτες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου έχουν οριστικά τελειώσει, όσο δεν έχουν εκλείψει οι συνθήκες, που μπορεί να οδηγήσουν στην επανεμφάνισή τους», εξηγώντας ότι αναφέρεται «κατ’ εξοχήν, στην ανεξέλεγκτη διεύρυνση των ανισοτήτων και, επέκεινα, στην υποχώρηση του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου, την οποία εκμεταλλεύονται, για την ανάπτυξη της δικής τους δυναμικής, τα ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα που έχουν επανεμφανισθεί στην Ευρώπη».
«Πρέπει, λοιπόν, ν’ αντιμετωπισθούν στην ρίζα τους οι αιτίες που ρίχνουν «νερό στο αυλάκι» των θιασωτών των ολοκληρωτικών ιδεολογιών», είπε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας εξέφρασε την ευχή «το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, και υπό τη νέα μορφή του, να μας καθοδηγεί ως φάρος εκπλήρωσης ενός αυτονόητου και διαρκούς χρέους απέναντι στον Άνθρωπο και στην Ανθρωπότητα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης