Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τη νέα πτέρυγα του Μουσείου Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. εγκαινίασε ο Παυλόπουλος - Τι ανέφερε

Τη νέα πτέρυγα του Μουσείου Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. εγκαινίασε ο Παυλόπουλος - Τι ανέφερε
Ο Πρ. Παυλόπουλος εξήρε την πολύτιμη συνεισφορά της ΧΑΝΘ στο μπάσκετ
Tη νέα πτέρυγα του Μουσείου Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, ευχόμενος κάθε επιτυχία στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του Μπάσκετ στην Ελλάδα.
Ο ίδιος εξήρε την πολύτιμη συνεισφορά και τη μακρά παράδοση της ΧΑΝΘ στο μπάσκετ και ευχήθηκε «με υπόδειγμα την παράδοση της Χ.Α.Ν.Θ., το Ελληνικό Μπάσκετ να γνωρίσει στο μέλλον ακόμη πιο λαμπρές μέρες και επιτυχίες».
Ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος έχει θέσει υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας τις επετειακές εκδηλώσεις της ΧΑΝΘ για τα 100 χρόνια του μπάσκετ στην Ελλάδα (1919-2019), υπενθύμισε ότι το ελληνικό μπάσκετ, το οποίο ύστερα από την εμβληματική διαδρομή κυρίως των τελευταίων 30 χρόνων- χαίρει ευρύτατης διεθνούς αναγνώρισης, ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της ΧΑΝΘ.
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το μπάσκετ έγινε γνωστό στην Ελλάδα μέσω Θεσσαλονίκης, όταν το 1918 η Στρατιωτική Αποστολή ΧΑΝ Αμερικής ίδρυσε τα «Σπίτια του Στρατιώτη», για την τόνωση των νεαρών ενόπλων που συνέχιζαν να πολεμούν.
Ήταν τότε, και συγκεκριμένα το 1919, που εισήχθη στην Ελλάδα και το άγνωστο, ως εκείνη την περίοδο, άθλημα του μπάσκετ, ανέφερε και πρόσθεσε πως δύο χρόνια αργότερα, το 1921, ιδρύθηκε η ΧΑΝΘ, την οποία και αποκάλεσε «λίκνο και κοιτίδα του ελληνικού μπάσκετ».
Υπογράμμισε ότι «η συνεισφορά της Χ.Α.Ν.Θ. στο Ελληνικό Μπάσκετ συνεχίσθηκε αδιαλείπτως, στα επόμενα χρόνια», που «εξακολουθεί να είναι πολύτιμη και σήμερα, όταν πια το Ελληνικό Μπάσκετ είναι κατ’ εξοχήν επαγγελματικό, διότι η Χ.Α.Ν.Θ. μπορεί πάντα να εμπνέει τις βασικές αρχές, οι οποίες πρέπει να ισχύουν στο πεδίο του Μπάσκετ, πέρα κι έξω από τον τρόπο οργάνωσής του στην πράξη.
Και μεταξύ των ως άνω βασικών αρχών σπουδαιότερη είναι εκείνη, η οποία αναδεικνύει ότι το Μπάσκετ πρέπει, στον πυρήνα του, να είναι πρωτίστως άθλημα, προορισμένο να συμβάλλει στην σωματική και πνευματική εξύψωση όσων ασχολούνται, υφ’ οιαδήποτε ιδιότητα, με αυτό.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε επίσης εμβληματικό το παράδειγμα εκείνων των αθλητών, που στο απώτερο αλλά και στο εντελώς πρόσφατο παρελθόν το δόξασαν, είτε μέσω των ομάδων τους είτε, κυρίως, μέσω της Εθνικής Ομάδας, δίχως η επαγγελματική τους ιδιότητα να μειώνει, έστω και στο ελάχιστο, το αθλητικό τους ήθος.
«Ένα ήθος, το οποίο αποτελεί αειθαλές παράδειγμα για τους νέους αθλητές που θέλουν ν' ασχοληθούν με το μπάσκετ» υπογράμμισε σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης