Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χιλή: Πάνω από ένα εκατ. άνθρωποι διαδήλωσαν ενάντια στις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες

Χιλή: Πάνω από ένα εκατ. άνθρωποι διαδήλωσαν ενάντια στις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες
Οι διαδηλωτές ζητούν άμεσες οικονομικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα και την παραίτηση του προέδρου Sebastian Pinera
Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους του Σαντιάγκο της Χιλή ζητώντας άμεσες οικονομικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα και την παραίτηση του προέδρου Sebastian Pinera.
Πρόκειται για τη μαζικότερη διαδήλωση των τελευταίων ημερών καθώς η χώρα κλυδωνίζεται από διαδηλώσεις οι οποίες ξεκίνησαν από την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στο μετρό, τις οποίες ο πρόεδρος της χώρας αναγκάστηκε να ανακαλέσει υπό το βάρος των αντιδράσεων.
Οι διαδηλωτές που μεταφέρουν αυτόχθονες και εθνικές σημαίες τραγουδούσαν δημοφιλή τραγούδια αντίστασης από την εποχή δικτατορίας του Augusto Pinochet το 1973-90, καθώς η χώρα, που συνήθως θεωρείται ως μια από τις πιο σταθερές στη Λατινική Αμερική, αντιμετωπίζει τα χειρότερα περιστατικά βίας εδώ και δεκαετίες.
Η κυβερνήτης του Σαντιάγο Karla Rubilar περιέγραψε τη διαδήλωση ως «ιστορική μέρα» στο Twitter, επαινώντας τους διαδηλωτές «μια ειρηνική πορεία ... που αντιπροσωπεύει το όνειρο μιας νέας Χιλής».
Την περασμένη εβδομάδα, οι Χιλιανοί εξέφρασαν τον θυμό τους απέναντι στις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες καθώς υπάρχουν μεγάλες ανισότητες στους μισθούς και τις συντάξεις όπως και η δαπανηρή υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση με το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών να αυξάνεται συνεχώς.
Ο Pinera, ο οποίος είναι δισεκατομμυριούχος, έγραψε στο Twitter ότι «η μαζική και ειρηνική πορεία όπου οι Χιλιανοί ζητούσαν μια πιο δίκαιη και υποστηρικτική Χιλή, ανοίγει μεγάλες διαδρομές για το μέλλον και την ελπίδα» ενώ ζήτησε συγνώμη από το λαό λέγοντας ότι θα λάβει μέτρα ώστε να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης