Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ πιέζει για την αποχώρηση του επικεφαλής της Deutsche Bank

Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ πιέζει για την αποχώρηση του επικεφαλής της Deutsche Bank
Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ είναι δυσαρεστημένη με τον τρόπο που διοικεί ο Paul Achleitner τη Deutsche Bank, της οποίας η μετοχή βρίσκεται σε παρατεταμένη καθοδική πορεία
Οι επενδυτές της Deutsche Bank από το Κατάρ, θέλουν να αποχωρήσει ο CEO της γερμανικής τράπεζας μετά την αποτυχημένη απόπειρα του εκπροσώπου τους να διοριστεί στο εποπτικό συμβούλιο.
Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ, σύμφωνα με εκπροσώπους τους, είναι εδώ και καιρό δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που διοικεί ο Paul Achleitner τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, με τη μετοχή να διαγράφει μια παρατεταμένη καθοδική πορεία, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν καλά πληροφορημένες πηγές μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
Υποστήριξαν μάλιστα πως έχουν διαμηνύσει στη διοίκηση της Deutsche Bank και σε άλλους μεγάλους επενδυτές, ότι ο 63χρονος Achleitner, πρέπει να ανακοινώσει σύντομα την αποχώρησή του.
Η ανακοίνωση της αποχώρησης για κάποιους εξ' όσων μίλησαν για το θέμα, θεωρούν ότι πρέπει να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ κάποιοι άλλοι, υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνει κατά την γενική συνέλευση του Μαΐου του 2020.
Η αποτυχία του Achleitner να διορίσει τον Ελβετό τραπεζίτη Juerg Zeltner στο εποπτικό συμβούλιο, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σύμφωνα με έξι πηγές, μεταξύ των οποίων και μεγαλομέτοχοι και τραπεζίτες.
Ο ίδιος πάντως ο Achleitner, του οποίου η θητεία στο τιμόνι της μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας της Γερμανίας λήγει το 2022, διαβεβαίωσε συναδέλφους του πως αναζητά τον διάδοχό του, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει ή να απαντήσει σε ερωτήσεις του πρακτορείου, όπως αρνήθηκαν και άλλα στελέχη της τράπεζας.
Υπενθυμίζεται, ότι το συνολικό μερίδιο που κατέχουν επενδυτές από το Κατάρ στη Deutsche Bank μέσω των Paramount Services Holding και Supreme Universal Holdings αγγίζει σχεδόν το 10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης