Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μικροπιστώσεων από την Action Finance Initiative

tags :
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μικροπιστώσεων από την  Action Finance Initiative
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μικροπιστώσεων στην Ελλάδα από τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Μικροπιστώσεων  Action Finance Initiative (AFI)
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μικροπιστώσεων στην Ελλάδα από τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Μικροπιστώσεων  Action Finance Initiative (AFI).

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, η AFI γιόρτασε τα 5 χρόνια από την ίδρυση της, στο πλαίσιο των εορτασμών της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μικροπιστώσεων 2019 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.
Μέσα σε ένα κλίμα αισιοδοξίας για την επιχειρηματικότητα, την αυτοαπασχόληση και του θετικού αποτυπώματος των μικροπιστώσεων στην Ελλάδα, η Action Finance Initiative γιόρτασε μαζί με πολλούς επιχειρηματίες-επωφελούμενους, φίλους, συνεργάτες, εκπροσώπους του στρατηγικού τραπεζικού συνεργάτη Eurobank, υποστηρικτές και δημοσιογράφους τη δημιουργία-υποστήριξη 306 επιχειρήσεων και 525 νέων θέσεων εργασίας που χρηματοδοτήθηκαν από την AFI με συνολικό ποσό 2,8 εκατομμυρίων ευρώ από τον Ιανουάριο του 2015 έως και σήμερα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων η ιδρύτρια της AFI, κυρία Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΔΣ της AFI κύριος Θεόδωρος Πετρουλάς και η Γενική Διευθύντρια κυρία Αναστασία Τσίλογλου.
Εκπρόσωποι επωφελούμενων επιχειρήσεων, που αποτελούν ένα μικρό δείγμα των πολλών success stories της AFI, μίλησαν με τα θερμότερα λόγια για την συνεργασία τους με την εταιρεία. Αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που συνάντησαν πριν έρθουν σε επαφή με τους εξαιρετικά καταρτισμένους και αφοσιωμένους στο σκοπό ανθρώπους της AFI, οι οποίοι με παροχή πρόσβασης σε χρηματοδότηση και mentoring, τους βοήθησαν να χτίσουν από την αρχή ή να αναπτύξουν με επιτυχία μια υφιστάμενη επιχείρηση.
Φίλοι, υποστηρικτές και επωφελούμενοι της AFI, συνείσφεραν αφιλοκερδώς με πλούσια δώρα που διατέθηκαν στο κοινό με κλήρωση, ενώ 30 εκ των επωφελούμενων επιχειρήσεων, όπως η Ladolea, το Cleopatra's Sponges, το Ροκάνι, το The Cool Projects, και το Holy Ginger, εξέθεσαν δείγματα της δουλειάς τους στο κοινό. Στην συνέχεια το πάρτι συνεχίστηκε με μουσική, χορό, ποτό και εκλεκτά εδέσματα.
Η AFI που ιδρύθηκε πριν από 5 χρόνια από την Action Aid και την πρωτοπόρο στον τομέα των μικροπιστώσεων γαλλική Adie, στηρίζει startups και μικροεπιχειρήσεις ανεξαρτήτως βαθμού καινοτομίας, τόσο με κεφάλαιο κίνησης όσο και με επενδυτικό κεφάλαιο. Αυτό το νέο, εξωστρεφές μοντέλο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, προσφέρει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να δημιουργήσουν τη δική τους θέση εργασίας (αυτοαπασχόληση) ή να αναπτύξουν υπάρχουσες μικρές επιχειρηματικές μονάδες.
Οι 306 εταιρείες που έχουν υποστηριχθεί έως τώρα εδρεύουν στην Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη,  Δωδεκάνησα, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Κυκλάδες και περιφέρειες της Βορείου Ελλάδας, όπως Μακεδονία και  Θράκη.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.afi.org.gr ή τις σελίδες: www.facebook.com/ActionFinanceInitiative και www.instagram.com/afi_greece.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης