Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η εξέλιξη της εικόνας της τηλεόρασης: από την ασπρόμαυρη στην OLED 8K

tags :
Η εξέλιξη της εικόνας της τηλεόρασης: από την ασπρόμαυρη στην OLED 8K
Η εξέλιξη της εικόνας της τηλεόρασης: από την ασπρόμαυρη στην OLED 8K
Η τεχνολογία της εικόνας έχει εξελιχθεί σημαντικά από την εποχή της πρώτης τηλεόρασης, μιας συσκευής 399mm με ασπρόμαυρη οθόνη.
Η μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή τεχνολογία τηλεόρασης ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1990 με την HDTV, και πλέον, λίγο πριν τις αρχές της δεκαετίας του 2020, απολαμβάνουμε εικόνα 8K με λεπτομέρεια, ευκρίνεια και υψηλή ποιότητα.
Δύο δεκαετίες πριν, οι περισσότερες τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας ήταν plasma και ιδιαίτερα δαπανηρές.
Ωστόσο, σιγά σιγά άρχισαν να είναι διαθέσιμες πιο προσιτές τηλεοράσεις LCD 40 ιντσών, και μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 2000, οι LCD HDTVs ξεπερνούσαν στις πωλήσεις τις παραδοσιακές CRT και τις plasma.
Αναζητώντας νέες τεχνολογίες που θα μπορούσαν να προσφέρουν στους καταναλωτές, οι εταιρείες ανέπτυξαν καινοτόμες τεχνολογίες όπως το high dynamic range (HDR), τις smart TVs, τις OLED TVs και τις 4K. Τώρα με τη ρεαλιστική εικόνα της OLED 8K η επόμενη γενιά τηλεοράσεων είναι μπροστά μας.
Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) στις τηλεοράσεις κερδίζει δυναμική και είναι διαθέσιμη στα πιο εξελιγμένα μοντέλα τηλεοράσεων.
Η LG χρησιμοποιεί πλέον την κορυφαία τεχνογνωσία της στην τεχνητή νοημοσύνη αναβαθμίζοντας την εικόνα των εντυπωσιακών τηλεοράσεων υψηλών προδιαγραφών.
Με τον έξυπνο επεξεργαστή α9 (άλφα 9) Gen 2, κάθε εικόνα των LG OLED και NanoCell τηλεοράσεων παρουσιάζει ευκρίνεια με εξαιρετική λεπτομέρεια, ζωντανά χρώματα και μεγαλύτερο βάθος.
Η LG εγγυάται μοναδική κινηματογραφική εμπειρία με την LG 8K OLED TV και 8K NanoCell, οι οποίες διαθέτουν Cinema HDR, που υποστηρίζει το Dolby Vision και Advanced HDR της Technicolor συμπεριλαμβανομένων των HLG μέχρι 4K και HDR 10 έως 8K. Επιπλέον, ο LG 4K UHD CineBeam Laser projector παράγει εκπληκτικά ευκρινείς και μεγάλες εικόνες και προσφέρει εξαιρετική εμπειρία θέασης με απίστευτη ακρίβεια χρώματος, χάρη στο καινοτόμο Laser και την τεχνολογία LED της LG.
Πέρα από τις τηλεοράσεις, τα UltraGear gaming monitors της LG προσφέρουν μια εμπειρία παιχνιδιού καλύτερη από κάθε άλλη φορά, με τις IPS Nano οθόνες που παρέχουν 1 ms χρόνο απόκρισης και ελαχιστοποίηση του θολώματος (blur).
Οι gamers μπορούν να απολαύσουν τα απαράμιλλα χρώματα και την ευκρίνεια με ρυθμούς ανανέωσης που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς.
Η οικιακή ψυχαγωγία κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος και για αυτό οι καταναλωτές αναζητούν πλέον στην επόμενη γενιά τηλεοράσεων όχι μόνο μία συσκευή αλλά μία πλατφόρμα ψυχαγωγίας.
Η διείσδυση της έξυπνης τηλεόρασης στην αγορά παγκοσμίως αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια διαγράφοντας μία πορεία ως την πιο δημοφιλή έξυπνη συσκευή στο σπίτι. Το όραμα και η στρατηγική της LG είναι να αξιοποιήσει την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να προσφέρει καινοτόμα προϊόντα και ευκολία και άνεση στην καθημερινότητα των καταναλωτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης