Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Δεν υπάρχει καμία πρόταση για αλλαγή στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για το πετρέλαιο

Novak (Ρωσία): Δεν υπάρχει καμία πρόταση για αλλαγή στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για το πετρέλαιο
Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας δήλωσε ότι όλες οι χώρες πρέπει να τηρήσουν πλήρως τις δεσμεύσεις τους
Στο γεγονός ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία επίσημη πρόταση για αλλαγή στη συμφωνία ΟΠΕΚ, αναφέρθηκε σήμερα (23/10) ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, μιλώντας ενώπιον δημοσιογράφων σε εκδήλωση στο Σότσι.
Ειδικότερα, ο κ. Novak δήλωσε ότι «δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία επίσημη πρόταση από κανέναν για αλλαγή στη συμφωνία», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «όλες οι πλευρές πρέπει να τηρήσουν πλήρως τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην υπάρχουσα συμφωνία».
Σημειώνεται ότι οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται στον απόηχο δημοσιεύματος του Reuters ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ θα εξετάσουν περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή τους κατά τη συνάντηση του Δεκεμβρίου, λόγω ανησυχιών για την επιβράδυνση στη ζήτηση πετρελαίου.
«Εξακολουθούμε να παρακολουθούμε την κατάσταση στην αγορά», επεσήμανε ο Ρώσος υπουργός, διευκρινίζοντας ότι «η συμφωνία θα μπορούσε να αλλάξει, αλλά προκειμένου να γίνει αυτό θα χρειαστεί μία καλή πρόβλεψη».
«Θα παρακολουθούμε και θα πραγματοποιούμε προβλέψεις», επεσήμανε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας.
Σημειώνεται ότι η επόμενη συνάντηση των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία είναι προγραμματισμένη για τις 5 και 6 Δεκεμβρίου, καθώς η συμφωνία ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2020.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης