Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πετρελαϊκή εταιρία Aramco επιτυγχάνει κέρδη 3.519 δολάρια ανά δευτερόλεπτο

tags :
Η πετρελαϊκή εταιρία Aramco επιτυγχάνει κέρδη 3.519 δολάρια ανά δευτερόλεπτο
Ως μέτρο σύγκρισης στο α’ 6μηνο του 2019 οι ελληνικές τράπεζες πέτυχαν λιγότερα κέρδη από αυτά που εμφάνισε η Aramco σε ημερήσια βάση.
Η Aramco επιτυγχάνει τα υψηλότερα κέρδη ανά δευτερόλεπτο καθώς αγγίζουν τα 3519 δολάρια που ισοδυναμούν με 304 εκατ κέρδη την ημέρα.
Ως μέτρο σύγκρισης στο α’ 6μηνο του 2019 οι ελληνικές τράπεζες πέτυχαν λιγότερα κέρδη από αυτά που εμφάνισε η Aramco σε ημερήσια βάση.
Με βάση την Visual Capital το 50% του συνόλου των κερδών των μεγαλύτερων προέρχεται από 30 εταιρείες το 2019.
Το 1975, απαιτούνταν 109 εταιρείες για να επιτύχουν το 50%
Σε infographic της HowMuch.net καταγράφονται πόσα κέρδη επιτυγχάνουν οι κορυφαίες παγκόσμιες εταιρείες σε ημερήσια βάση.


Η Σαουδαραβική Εταιρεία Πετρελαίου, γνωστή ως Saudi Aramco, είναι μακράν η πιο κερδοφόρα εταιρεία παγκοσμίως, κερδίζοντας καθημερινά εκπληκτικά κέρδη 304 εκατομμυρίων δολαρίων.
Όταν μεταφράζεται σε μια μικρότερη κλίμακα, αυτή υπολογίζεται στα 3.519 δολάρια ανά δευτερόλεπτο.
Η πετρελαϊκή κρατική εταιρία Aramco σχεδίαζε άντληση κεφαλαίων από το χρηματιστήριο IPO και αποτιμούσε την αξία της σε 2 τρισεκ. δολαρίων, αλλά έκτοτε υπήρξαν καθυστερήσεις στην δημόσια πρόταση και πλέον στόχος είναι η εισαγωγή να πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2019 ή τον Ιανουάριο του 2020.
Τα διυλιστήρια της Aramco δέχθηκαν επίθεση από drone τον Σεπτέμβριο 2019, οι οποίες οδήγησαν προσωρινά στην διακοπή της παραγωγής 5,7 εκατ. βαρελιών παραγωγής πετρελαίου.
Είναι ενδεικτικό ότι η Aramco επιτυγχάνει κέρδη ημερησίως όσα εμφανίζουν η Apple, Google και Facebook μαζί.
Σε ετήσια βάση, η Saudi Aramco κερδίζει ετησίως κέρδη 111 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και αυτό συμβαίνει με τις τιμές του πετρελαίου να βρίσκονται στα  50- 70 δολάρια ανά βαρέλι.
Ως μέτρο σύγκρισης ας δούμε την Chevron.
Ο αμερικανικός πετρελαϊκός γίγαντας είναι μία από τις 20 μεγαλύτερες εταιρείες του S & P 500, αλλά πέτυχε μόλις 15 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη το 2018 και σήμερα διαθέτει 221 δισεκ. δολάρια χρηματιστηριακή αξία.
Αυτό σημαίνει ότι η Chevron αντιστοιχεί στο 10% περίπου των μετοχών της Aramco εφόσον το IPO αποτιμάει την πετρελαϊκή εταιρία της Σαουδικής Αραβίας στα 2 τρισεκ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης