Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Στα 60 δολ. θα παραμείνει το πετρέλαιο το 2020

Goldman Sachs: Στα 60 δολ. θα παραμείνει το πετρέλαιο το 2020
Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι τα futures του πετρελαίου έχουν «εγκλωβιστεί» τις τελευταίες εβδομάδες «μεταξύ επιδείνωσης των προσδοκιών για την ανάπτυξη και της αυξανόμενης έντασης στη Μέση Ανατολή»
Στο εύρος των 60 δολ. θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται το πετρέλαιο το 2020, σύμφωνα με την Goldman Sachs, καθώς απουσιάζουν σημαντικά σοκ για την ενεργειακή αγορά.
Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι τα futures του πετρελαίου έχουν «εγκλωβιστεί» τις τελευταίες εβδομάδες «μεταξύ επιδείνωσης των προσδοκιών για την ανάπτυξη και της αυξανόμενης έντασης στη Μέση Ανατολή».
Ωστόσο, παρά την προφανή απάθεια στις ενεργειακές αγορές, η αμερικανική τράπεζα αναμένει ότι η βελτίωση των θεμελιωδών θα οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές κατά τους επόμενους μήνες.
Οι αναλυτές της Goldman Sachs προέβλεψε κάποιους ανοδικούς κινδύνους στην πρόβλεψη των 62 δολ. για το τέλος του έτους.
«Παρ' όλα αυτά, λόγω της απουσίας ανάπτυξης ή των γεωπολιτικών εντάσεων που κλιμακώνονται σε σοβαρές κρίσεις, αναμένουμε ότι οι τιμές του Brent θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται το 2020 γύρω από την πρόβλεψη των 60 δολ.» αναφέρεται στην ανάλυση της Goldman Sachs.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «οι συνεχιζόμενες μειώσεις του ΟΠΕΚ στην παραγωγή και η επιβράδυνση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου θα αντισταθμίσουν την άνοδο της προσφοράς εκτός ΟΠΕΚ και θα μετριάσουν την αύξηση της ζήτησης το επόμενο έτος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης