Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ στη Βρετανία - Ανακαλύφθηκε κοντέινερ με 39 πτώματα στο Έσεξ - Αποτροπιασμός Johnson

tags :
Σοκ στη Βρετανία - Ανακαλύφθηκε κοντέινερ με 39 πτώματα στο Έσεξ - Αποτροπιασμός Johnson
Ο βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson εξέφρασε τον αποτροπιασμό του μετά την ανακάλυψη 39 πτωμάτων
Σοκ έχει προκαλέσει στη Βρετανία η αποκάλυψη ότι η αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε έναν άνδρα ως ύποπτο για φόνο μετά την ανακάλυψη 39 πτωμάτων ανθρώπων σε κοντέινερ φορτηγού σε βιομηχανικό πάρκο στο Έσεξ.
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως το φορτηγό πιστεύεται ότι ήρθε από τη Βουλγαρία και είχε εισέλθει στη Βρετανία το Σάββατο από το Χόλιχεντ της Ουαλίας.
Ο οδηγός, ένας 25χρονος από τη Βόρεια Ιρλανδία, συνελήφθη.
«Βρισκόμαστε στη διαδικασία της αναγνώρισης των θυμάτων, ωστόσο προβλέπω ότι αυτή μπορεί να είναι μια μακρόχρονη διαδικασία», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής
Ο βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson εξέφρασε τον αποτροπιασμό του μετά την ανακάλυψη 39 πτωμάτων.
Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία από το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών το φορτηγό είχε βουλγαρική άδεια κυκλοφορίας, και ήταν καταχωρημένο σε μια εταιρεία ιδιοκτησίας μιας Ιρλανδή.
Η βρετανική πρεσβεία στο Λονδίνο έλαβε πληροφορίες σχετικά με την άδεια από τη βρετανική αστυνομία, αναφέρει το υπουργείο σε μια ανακοίνωση.
«Το φορτηγό Scania ήταν καταχωρημένο στην πόλη Βάρνα υπό το όνομα μιας εταιρείας ιδιοκτησίας μιας υπηκόου Ιρλανδίας» λέει το υπουργείο.
Image
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Βουλγαρίας BNR, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, μετέδωσε ότι το φορτηγό, η άδεια κυκλοφορίας του οποίου είχε εκδοθεί στη Βουλγαρία με ημερομηνία 19 Ιουνίου 2017, είχε φύγει από τη βαλκανική χώρα την επόμενη ημέρα και δεν είχε έκτοτε επιστρέψει.
Image

Την ίδια ώρα, η βρετανική αστυνομία λέει πως πιστεύει ότι το φορτηγό ταξίδεψε από το Ζεεμπρούγκε στο Βέλγιο στο λιμάνι του Πάρφλιτ στην ανατολική Αγγλία.
Κατόπιν, παρέμεινε στην περιοχή Τούροκ γύρω στις 12.30 το πρωί τοπική ώρα για περίπου 35 λεπτά προτού αναχωρήσει, σημείωσε η αστυνομία του Έσεξ.
Η αστυνομία είχε αρχικά αναφέρει ότι το φορτηγό, το οποίο κατέληξε σε μια βιομηχανική περιοχή στο Γκρέις, σε απόσταση περίπου 32 χλμ ανατολικά του κεντρικού Λονδίνου, είχε ταξιδέψει μέσω του Χόλιχεντ στην Ουαλία.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης