Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Βράβευση της Grohe από την Γερμανική Ένωση Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (B.A.U.M.)

tags :
Βράβευση της Grohe από την Γερμανική Ένωση Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (B.A.U.M.)
Υπό την ηγεσία του Thomas Fuhr, η GROHE, μια από τις κορυφαίες παγκόσμιες μάρκες για πλήρεις λύσεις μπάνιου και εξαρτήματα κουζίνας, έχει γίνει μια από τις πιο βιώσιμες εμπορικά εταιρείες στον τομέα της υγιεινής
Το εταιρικό δίκτυο B.A.U.M. βράβευσε τον Thomas Fuhr, CEO της GROHE AG, με το βραβείο περιβαλλοντικής και αειφόρου ανάπτυξης για το 2019 στην κατηγορία “Μεγάλες Επιχειρήσεις” στην πόλη του Αμβούργου της Γερμανίας.
Υπό την ηγεσία του Thomas Fuhr, η GROHE, μια από τις κορυφαίες παγκόσμιες μάρκες για πλήρεις λύσεις μπάνιου και εξαρτήματα κουζίνας, έχει γίνει μια από τις πιο βιώσιμες εμπορικά εταιρείες στον τομέα της υγιεινής.
Τώρα, ο Thomas Fuhr ανακοίνωσε αποκλειστικά ότι μέχρι το 2020, η όλη διαδικασία κατασκευής των πέντε εργοστασίων παραγωγής της GROHE παγκοσμίως θα γίνεται εντελώς χωρίς διοξείδιο του άνθρακα.
Από το 1993, το βραβείο B.A.U.M. έχει τιμήσει προσωπικότητες που έχουν χτίσει ένα όνομα σχετικά με την καθολική τους προσέγγιση εδώ και πολλά χρόνια με εξαιρετική δέσμευση και υποδειγματικές πρωτοβουλίες στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ενεργειακή αποδοτικότητα, μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και πρόληψη αποβλήτων κατά μήκος της αλυσίδας πλήρους αξίας
“Χαίρομαι που λαμβάνω αυτό το βραβείο, το οποίο θα ήθελα να δεχτώ εξ ονόματος όλων των συναδέλφων μου στην GROHE,” λέει ο Thomas Fuhr.
“Η αποστολή μου και αυτή της GROHE είναι να αναπτύξουμε έξυπνες τεχνολογίες με ιδιότητες εξοικονόμησης νερού και ενέργειας, χωρίς να χρειάζεται να θυσιάζουμε κάτι όταν πρόκειται για τις χαρές που φέρνει το νερό.
Κάθε σταγόνα μετράει. Το πάθος μας για την εξοικονόμηση νερού είναι ο λόγος που έχουμε αναπτύξει την τεχνογνωσία μας για την διατήρηση άλλων πόρων, και είναι ο λόγος που αποδίδουμε μεγάλη σημασία στις πτυχές της ενεργειακής αποδοτικότητας, τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και την αποφυγή των αποβλήτων κατά μήκος ολόκληρης της αλυσίδας αξίας μας.”

Ένας σαφής στόχος: Να είναι ο πρώτος κατασκευαστής ειδών υγιεινής που θα επιτύχει την παραγωγή χωρίς διοξείδιο του άνθρακα
Η GROHE όχι μόνο επενδύει στην έρευνα και στην ανάπτυξη για να παράγει έξυπνες λύσεις βιώσιμων προϊόντων, αλλά επίσης δαπανά πολλά χρήματα και στις πέντε μονάδες παραγωγής της παγκοσμίως.
Η επένδυση σε μονάδες συνδυασμένης παραγωγής θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας, που λαμβάνουν το ασημένιο πιστοποιητικό από το Γερμανικό Συμβούλιο Αειφόρου Οικοδομής (DGNB) για την επέκταση της εγκατάστασης στο Klaeng της Ταϊλάνδης και την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου εργαστηρίου δοκιμών στο Hemer, αποτελούν μέρος της δέσμευσης της εταιρείας. Όσον αφορά τις διαδικασίες παραγωγής, η GROHE χρησιμοποιεί συνεχώς τις τελευταίες τεχνολογίες που αυξάνουν την αειφορία:
Φέτος, εισήχθη η διαδικασία της μεταλλικής εκτύπωσης 3D για την εξοικονόμηση υλικών. Αυτά καθώς και πολλά άλλα έργα των τελευταίων ετών υποστηρίζουν τη βιώσιμη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της εταιρείας και την εξοικονόμηση πόρων.

Τώρα, η GROHE πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα: Η παγκόσμια εταιρεία στοχεύει στο να είναι ο πρώτος κορυφαίος κατασκευαστής ειδών υγιεινής που θα επιτύχει την παραγωγή χωρίς διοξείδιο του άνθρακα μέχρι το 2020.
Τον Ιούλιο του 2019, η GROHE μετέτρεψε όλες τις μονάδες παραγωγής σε πράσινη ηλεκτρική ενέργεια. Ο κατασκευαστής ειδών υγιεινής θα αντισταθμίσει τις αναπόφευκτες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα με την εφαρμογή σχεδίων αντιστάθμισης και δραστηριοτήτων υποστήριξης βασισμένων σε πολύ υψηλά πρότυπα, όπως το χρυσό πρότυπο, το οποίο υπερασπίστηκε το WWF που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του. Εκτός από την αποφυγή του διοξειδίου του άνθρακα, τα μέτρα συμβάλλουν επίσης σε μια βιώσιμη, οικολογική και κοινωνική ανάπτυξη στο περιβάλλον των έργων.

GROHE & B.A.U.M. - Μια μακρόχρονη συνεργασία
Η B.A.U.M., η Γερμανική Ένωση Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, υφίσταται από το 1984.
Σήμερα, με περισσότερα από 500 μέλη, είναι το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό δίκτυο για ένα βιώσιμο οικονομικό σύστημα.
Η GROHE είναι μέλος της B.A.U.M. από το 2016. Ως μέλος του κύκλου υποστηρικτών της B.A.U.M., η GROHE ευθυγραμμίζεται με το κώδικα συμπεριφοράς για βιώσιμες επιχειρήσεις της B.A.U.M. και προωθεί την εφαρμογή του.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του πανεπιστημίου Hohenheim, με ποσοστό 89,1% το Περιβαλλοντικό βραβείο της B.A.U.M. είναι ο τρίτος πιο σημαντικός διαγωνισμός βιωσιμότητας για τις επιχειρήσεις στη Γερμανία, μετά το Γερμανικό βραβείο Βιώσιμης Ανάπτυξης και το Γερμανικό Περιβαλλοντικό βραβείο.
Εξωτερικές μελέτες επίσης επιβεβαιώνουν τη υψηλή αναγνωσιμότητα του βραβείου περιβαλλοντικής και αειφόρου ανάπτυξης της B.A.U.M..

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφθείτε την: www.grohe.gr

Ακολουθήστε μας εδώ Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn και στο YouTube.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης