Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε χαμηλά τεσσάρων ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Οκτώβριο 2019 - Στις 99 μονάδες ο δείκτης Insee

Γαλλία: Σε χαμηλά τεσσάρων ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Οκτώβριο 2019 - Στις 99 μονάδες ο δείκτης Insee
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος για τον μεταποιητικό κλάδο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2015
Σημαντική πτώση κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα του μεταποιητικού κλάδου στη Γαλλία για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (23/10) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος για τον μεταποιητικό κλάδο υποχώρησε στις 99 μονάδες, έναντι 102 μονάδων τον Σεπτέμβριο, γεγονός που αποτέλεσε το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2015.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης υποχώρησε κάτω από τον μέσο όρο των 100 μονάδων, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος στις 102 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά τις προσδοκίες για την προσωπική παραγωγή υποχώρησε στις -1 μονάδες, έναντι 3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι προσδοκίες γενικής παραγωγής αυξήθηκαν στις 4 μονάδες, έναντι 2 μονάδων τον Σεπτέμβριο.
Όσον αφορά τον δείκτη που σχετίζεται με την προηγούμενη δραστηριότητα, σημειώθηκε πτώση κατά 3 μονάδες, στις 13 μονάδες συνολικά, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης που αφορά τα αποθέματα τελικών προϊόντων υποχώρησε κατά 4 μονάδες, στις -15 μονάδες συνολικά.
Επιπλέον, ο δείκτης που αφορά τη συνολική επιχειρηματική εμπιστοσύνη υποχώρησε στις 105 μονάδες, έναντι 106 τον Σεπτέμβριο, ενώ ο δείκτης που αφορά την απασχόληση παρέμεινε σταθερός στις 106 μονάδες.
Σύμφωνα με την Insee, η πτώση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος κάτω από τη ζώνη των 100 μονάδων υποδεικνύει αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές της εγχώριας οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης