Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» σε Brexit και εμπόριο - Στο -0,43% και τις 2.941,62 μονάδες ο Shanghai Composite

tags :
Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» σε Brexit και εμπόριο - Στο -0,43% και τις 2.941,62 μονάδες ο Shanghai Composite
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει απώλειες της τάξεως του -0,93% στις 26.536,50 μονάδες
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα Τετάρτη (23/10) οι περισσότερες αγορές στην Ασία, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις που σχετίζονται τόσο με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, όσο και με τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Βρετανία και ΕΕ για το Brexit.
Ειδικότερα, ο Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,39% στις 2.080,62 μονάδες, καθώς οι μετοχές των LG Display και SK Hynix υποχώρησαν κατά -2,07% και -1,77% αντίστοιχα, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν σημείωσε πτώση -0,28% στις 11.239,67 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει απώλειες της τάξεως του -0,93% στις 26.536,50 μονάδες, με τις μετοχές των AAC και Tencent να υποχωρούν κατά -3,70% και -2,20% αντίστοιχα, ενώ η μετοχή της CNOOC σημειώνει πτώση της τάξεως του -1,01%.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε στο -0,43% και τις 2.941,62 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη SZSE Component, και συγκεκριμένα στο -0,70% και τις 9.574,75 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία ενισχύθηκε κατά +0,34% στις 22.625,38 μονάδες, παρά το γεγονός ότι οι μετοχές των Rakuten και Sony υποχώρησαν κατά -2,26% και -1,63% αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία παρέμεινε οριακά αμετάβλητος, και συγκεκριμένα στο +0,01% και τις 6.673,10 μονάδες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της AgriCensus, η Κίνα συμφώνησε να εξαιρέσει τους εγχώριους αγοραστές αμερικανικών σπόρων σόγιας από τους δασμούς, πραγματοποιώντας ένα ακόμα βήμα προς την επίλυση της εμπορικής διαμάχης με την Ουάσιγκτον.
Κατά την ολοκλήρωση της τελευταίας συνάντησης ανάμεσα στις δύο χώρες, η Ουάσιγκτον ανακοίνωση την αναβολή των δασμών που είχε προγραμματίσει για τον Οκτώβριο, γεγονός που βοήθησε στην άνοδο της Wall Street κατά τις προηγούμενες ημέρες.
Στη Βρετανία, ο πρωθυπουργός Boris Johnson κατάφερε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία του Κοινοβουλίου αναφορικά με τη συμφωνία για το Brexit, χωρίς ωστόσο να εξασφαλίζει την έγκριση των βουλευτών και για το ακριβές χρονοδιάγραμμα τις διαδικασίας.
Πλέον, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, αναμένεται να ξεκινήσει ένα νέο γύρο επαφών με τους ηγέτες της Ένωσης και όλα δείχνουν ότι εάν υπάρξει νέα παράταση για το Brexit, η πιθανότερη ημερομηνία είναι έως τις 31 Ιανουαρίου του 2020.
Νέες απώλειες καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τη νέας αύξηση που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού κατά την περασμένη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,37% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 59,48 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,62% στα 54,14 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2019 αυξήθηκαν κατά 4,5 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στα 2,23 εκατ. βαρέλια.
Μέχρι στιγμής, οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει κατά -18% από τα υψηλά του Απριλίου, εν μέσω της εμπορικής διαμάχης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τη ζήτηση προς τον «μαύρο χρυσό».
«Εάν δούμε ότι τα επίσημα στοιχεία είναι σύμφωνα με τα στοιχεία του API, θα μπορούσαμε να δούμε μία έντονη αντίδραση και μεγάλες πωλήσεις στην αγορά πετρελαίου», σχολίασε ο επικεφαλής αναλυτής της CMC Markets, Michael McCarthy.
Παράλληλα, ο κ. McCarthy πρόσθεσε ότι «η επόμενη συνάντηση του ΟΠΕΚ είναι τον Δεκέμβριο», διευκρινίζοντας ότι «η αγορά θα παραμείνει επιφυλακτική και ιδιαίτερα ευάλωτη στον πρωταρχικό κίνδυνο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης