Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νομική κάλυψη στα τραπεζικά στελέχη που υπογράφουν τις αναδιαρθρώσεις δανείων

tags :
Νομική κάλυψη στα τραπεζικά στελέχη που υπογράφουν τις αναδιαρθρώσεις δανείων
Πρόσκληση να εκμεταλλευθούν την θετική συγκυρία που προκύπτει για την ελληνική οικονομία με την συμβολή και των προσπαθειών της νέας κυβέρνησης, απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Πρόσκληση να εκμεταλλευθούν την θετική συγκυρία που προκύπτει για την ελληνική οικονομία με την συμβολή και των προσπαθειών της νέας κυβέρνησης, που αποτυπώνεται μεταξύ άλλων και στα νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα απόδοσης του δεκαετούς ομολόγου, απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Στο συνέδριο της ΕΕΔΕ για το risk management και ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου από τραπεζικά στελέχη, μεταξύ των οποίων και διοικητικά στελέχη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη αυτή η θετική συγκυρία και πως θα πρέπει ο καθένας από την μεριά του να βρει τρόπους να πάρει μπροστά η ελληνική οικονομία.
Έχετε μπροστά σας μια κυβέρνηση που έχει διάθεση να βρίσκει λύσεις. Θέλουμε και εσείς από την πλευρά σας να συμβάλετε προς την κατεύθυνση αυτή με ταχύτητα, είπε ο κ.Γεωργιάδης, επικαλούμενος διαμεσολαβητικές πρωτοβουλίες με επιτυχή κατάληξη, όπως αυτή της «Βαρβαρέσος Α.Ε. Ευρωπαϊκά Νηματουργεία».
Όπως επισήμανε, οι συμφωνίες δεν είναι σημαντικό μόνο να γίνονται, αλλά να γίνονται και στον κατάλληλο χρόνο. Γιατί όταν γίνονται μετά, καμιά φορά δεν έχει σημασία.
Ο υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων, αναφέρθηκε και στην Creta Farm, επισημαίνοντας ότι ελπίζει να υπάρξει μια καλή πιθανότητα να ξεμπλέξει από την περιπέτεια της.
Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει το νέο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού σε συζήτηση με την ΕΕΤ και τις τράπεζες, ενώ μέσα στον Νοέμβριο θα είναι νόμος του κράτους και η διάταξη με την οποία θα παρέχεται νομική κάλυψη στα τραπεζικά στελέχη, σε στελέχη που υπογράφουν τις αναδιαρθρώσεις δανείων: όχι για να τους δίνεται ασυλία και να μην ελέγχονται, αλλά για να προχωρούν νομικά με μεγαλύτερη ασφάλεια τις διαδικασίες. Έκαμε επίσης αναφορά και στο θέμα των χρεώσεων τραπεζών για συναλλαγές σε εναλλακτικά δίκτυα και σε κάρτες, λέγοντας πως από πλευράς κοινής γνώμης, «υπάρχει η αίσθηση - δεν λέω ότι έτσι έγινε - πως οι τράπεζες προχώρησαν σε αυξήσεις σε συνεννόηση μεταξύ τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης