Τελευταία Νέα
Διεθνή

Andreeva (Κομισιόν): Λαμβάνουμε υπόψιν το αποτέλεσμα του βρετανικού κοινοβουλίου - Παράταση ως τις 31/1/2020

tags :
Andreeva (Κομισιόν): Λαμβάνουμε υπόψιν το αποτέλεσμα του βρετανικού κοινοβουλίου - Παράταση ως τις 31/1/2020
Ορατό πλέον το ενδεχόμενο παράτασης του Brexit ως τις 31 Ιανουαρίου 2020
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Mina Andreeva, με ανάρτησή της στο twitter, σχολίασε το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο.
Η Andreeva τόνισε πως ο Donald Tusk, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου διαβουλεύεται με τους Ευρωπαίους ηγέτες για παράταση στο Brexit μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020.
Οι Βρετανοί βουλευτές ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου για τη συμφωνία του Brexit αλλά κατά του χρονοδιαγράμματος για την επιτάχυνση της διαδικασίας εφαρμογής του...
Αν και ενέκριναν, στη δεύτερη ανάγνωση, το νομοσχέδιο για τη συμφωνία εξόδου από την ΕΕ, οι Βρετανοί βουλευτές σε μία δεύτερη ψηφοφορία τάχθηκαν κατά του χρονοδιαγράμματος εφαρμογής της, όπως είχε ζητήσει ο Boris Johnson.
Στην πρώτη ψηφοφορία 329 ψήφισαν υπέρ και 299 κατά της συμφωνίας
Σύμφωνα με δηλώσεις βουλευτών των Τόρις, υπήρξαν αρκετοί βουλευτές των Εργατικών που στήριξαν τη συμφωνία.
Κατά της συμφωνίας τάχθηκαν οι βουλευτές του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας.
Στη δεύτερη ψηφοφορία, που αφορά το χρονοδιάγραμμα ψήφισης των εφαρμοστικών νόμων, 308 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 322 κατά!
Μετά το παραπάνω αποτέλεσμα καθίσταται σαφές ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου 2019 είναι αδύνατη...
Μετά τη δεύτερη ψηφοφορία ο πρωθυπουργός Boris Johnson υπογράμμισε, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή του, ότι «πρέπει να εκφράσω την απογοήτευσή μου για το γεγονός ότι το Σώμα ψήφισε υπέρ της καθυστέρησης και όχι ένα χρονοδιάγραμμα που θα είχε εγγυηθεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να αναχωρήσει στις 31 Οκτωβρίου με μια συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης