Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Eurolife ERB: Μαζί με την HOPEgenesis για τις γυναίκες της Πάτμου

tags :
Eurolife ERB: Μαζί με την HOPEgenesis για τις γυναίκες της Πάτμου
Ένα οδοιπορικό ενημέρωσης για κάθε γυναίκα του νησιού που θέλει να γίνει μητέρα
Στο πλευρό των γυναικών της Πάτμου βρέθηκε ο Όμιλος Eurolife ERB, διοργανώνοντας μαζί με την αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση HOPEgenesis ένα οδοιπορικό για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή τους σχετικά με την υπογεννητικότητα.
Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, οι γυναίκες του νησιού που είτε είναι έγκυες είτε επιθυμούν να κυοφορήσουν, επισκέφθηκαν το Πάτμιον Πνευματικό Κέντρο και ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες φροντίδας που μπορεί να τους προσφέρει το δίκτυο της HOPEgenesis κατά τη διάρκεια της κύησης και του τοκετού. Ο Όμιλος Eurolife ERB, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης, συνεργάζεται στενά με τη HOPEgenesis, στηρίζοντας το έργο της ενάντια στην υπογεννητικότητα.
Η πρόσκληση της εκδήλωσης απευθύνθηκε σε γυναίκες που θέλουν να γίνουν μητέρες, αλλά είναι διστακτικές, καθώς διαμένουν σε απομακρυσμένη περιοχή, και στις εγκύους που έχουν άμεση ανάγκη πρόσβασης σε ιατρική φροντίδα και παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Ελευθέριος Πέντες, Δήμαρχος Πάτμου, δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Πάτμου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του για τη σχετική ενημερωτική ημερίδα της HOPEgenesis στο νησί της Πάτμου. Στην εκδήλωση αυτή είχαμε μαζί μας και εκπροσώπηση από τον Όμιλο Εurolife ERB, ο οποίος, ως χορηγός, συνδράμει ενεργά σε ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικά θέμα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συνεργασία μεταξύ του Δήμου και του οργανισμού HOPEgenesis  θα συνεχιστεί εις το διηνεκές. Η παρουσία μητέρων με τα μωρά τους στην εκδήλωση έδωσε άλλωστε ιδιαίτερη χαρά σε όλους τους παρευρισκόμενους και εμφύσησε μήνυμα ελπίδας για την υπογεννητικότητα που μαστίζει τη χώρα μας».
Το πρώτο αυτό οδοιπορικό αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία της συνεργασίας του ομίλου και της οργάνωσης. Μέσω της σύμπραξης αυτής, η Eurolife ERB στηρίζει το έργο της HOPEgenesis σε απομακρυσμένες νησιώτικες και ακριτικές περιοχές, αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα των ωφελούμενων γυναικών που αφορούν την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τη μεταφορά και τη διαμονή τους σε αστικές περιοχές. Με αυτό τον τρόπο, οι γυναίκες αποκτούν πρόσβαση σε υπηρεσίες ιατρικής υποστήριξης σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.
Όπως τόνισε η Project Manager της HOPEgenesis, Εύα Παπαδάκη, «H μητρότητα είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο. Η χαρά που αντλούμε και η ικανοποίηση από τα ευτυχισμένα πρόσωπα των γυναικών που ζουν το θαύμα της ζωής είναι κινητήριος δύναμη να συνεχίζουμε το έργο μας. Είμαστε περήφανοι που στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε μαζί μας τον Όμιλο Eurolife ERB, με τον οποίο μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για θετική αλλαγή στο δημογραφικό χάρτη της χώρας μας. Με τη βοήθειά του μπορούμε να προσφέρουμε σε ακόμα περισσότερες γυναίκες τις απαραίτητες υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης και φροντίδας από την πρώτη στιγμή της εγκυμοσύνης τους μέχρι τη γέννηση του παιδιού τους».
Μέσα στους προσεχείς μήνες, ο Όμιλος Eurolife ERB και η HOPEgenesis προγραμματίζουν κι άλλες δράσεις, πάντα με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με την υπογεννητικότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή της συνεργασίας τους έχουν ήδη γεννηθεί 10 μωρά στην Πάτμο, ενώ αναμένονται να γεννηθούν άλλα 8 μωρά, αριθμός που πρόκειται να αυξηθεί τους επόμενους μήνες, ως αποτέλεσμα του οδοιπορικού ενημέρωσης των γυναικών κατοίκων του νησιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης