Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Οι αμερικανικές δυνάμεις που αποχωρούν από τη Συρία δεν έχουν έγκριση να παραμείνουν στην περιοχή μας

Ιράκ: Οι αμερικανικές δυνάμεις που αποχωρούν από τη Συρία δεν έχουν έγκριση να παραμείνουν στην περιοχή μας
Αντίθετη με τις δηλώσεις του Αμερικανου υπ. Άμυνας, M. Esper, είναι η δήλωση του ιρακινού στρατού
Οι δυνάμεις των Η.Π.Α. που διασχίζουν το Ιράκ στο πλαίσιο απομάκρυνσης από τη Συρία δεν έχουν άδεια παραμονής και μπορούν να διαμένουν μόνο εκεί, δήλωσε ο ιρακινός στρατός.
Η ιρακινή στρατιωτική δήλωση έρχεται σε αντίθεση με την ανακοίνωση του Πενταγώνου ότι όλα τα σχεδόν 1.000 στρατεύματα που αποχωρούν από τη βόρεια Συρία αναμένεται να μετακινηθούν στο δυτικό Ιράκ για να συνεχίσουν την εκστρατεία εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και να «βοηθήσουν στην υπεράσπιση του Ιράκ».
«Όλες οι δυνάμεις των ΗΠΑ που αποσύρθηκαν από τη Συρία έλαβαν την έγκριση να εισέλθουν στην περιοχή του Κουρδιστάν ώστε να μεταφερθούν εκτός Ιράκ. Δεν υπάρχει καμία άδεια που να επιτρέπει σε αυτές τις δυνάμεις να παραμείνουν στο Ιράκ», δήλωσε ο ιρακινός στρατός.
«Ο στόχος δεν είναι να παραμείνουμε στο Ιράκ αδιάκοπα, στόχος είναι να τραβήξουμε τους στρατιώτες μας και τελικά να τους πάρουμε πίσω», δήλωσε ο Esper στη Αεροπορική Βάση Prince Sultan κοντά στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.
Ο Esper δήλωσε ότι δεν έχουν ακόμη εκπονηθεί λεπτομέρειες για το πόσο χρόνο θα παραμείνουν τα στρατεύματα των ΗΠΑ στο Ιράκ και ότι θα έχει συζητήσεις με τον Ιρακινό ομόλογό του την Τετάρτη.
Δεν είναι σαφές εάν τα στρατεύματα των Η.Π.Α. θα χρησιμοποιήσουν το Ιράκ ως βάση για να ξεκινήσουν επιδρομές εδάφους στη Συρία και να πραγματοποιήσουν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει χιλιάδες πρόσθετες στρατιωτικές δυνάμεις τους τελευταίους μήνες για να ενισχύσουν τις άμυνες της Σαουδικής Αραβίας, συμπεριλαμβανομένης της πτέρυγας της αεροπορικής εκστρατείας και του προσωπικού της αεροπορικής άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης