Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάκαμψη για τον χρυσό μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στο +0,15% και τα 1.490,35 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανάκαμψη για τον χρυσό μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στο +0,15% και τα 1.490,35 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παραμένει κάτω από τη ζώνη των 1.500 δολ. ανά ουγγιά
Κέρδη σημείωσε σήμερα Τρίτη (22/10) ο χρυσός, ανακάμπτοντας από τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, εν μέσω αισιοδοξίας στις τάξεις των επενδυτών για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 είχε άνοδο της τάξεως του +0,15% στα 1.490,35 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τη ζώνη των 1.500 δολαρίων.
Image
«Η μεταβλητότητα στον χρυσό είναι εδώ για να μείνει», δήλωσε ο αναλυτής πολύτιμων μετάλλων της RJO Futures, Eli Tesfaye, προσθέτοντας ότι «τεχνικά, ο χρυσός μπορεί ακόμα να επιστρέψει στην προηγούμενη ζώνη των 1.500 δολαρίων».
«Η γραμμή μάχης υπολογίζεται στα 1.500 δολάρια, γεγονός που κατά την άποψή μου θα είναι καθοριστικό», πρόσθεσε ο κ. Tesfaye.
Οι επενδυτές παρακολυθούν και τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωδε χθες ότι οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές πηγαίνουν καλά, καθώς και ότι η πρώτη φάση της συμφωνίας αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα.
Από την πλευρά του, ο εμπορικός αντιπρόσωπος της Ουάσιγκτον, Robert Lighthizer, δήλωσε ότι στοχεύει στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, όταν και οι πρόεδροι των δύο χωρών θα συναντηθούν στα πλαίσια της Συνόδου Κορυγής Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού.
«Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εμπορικές συνομιλίες όπου η κεντρική άποψη ήταν ότι το κάτι είναι καλύτερο από το τίποτα, αυτή τη φορά φαίνεται ότι υπάρχει ένας απτός και εφαρμόσιμος οδικός χάρτης που υποστηρίζεται από επίσημη επιβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται στην ίδια σελίδα, επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή τους να εργαστούν για την πρώτη φάση της συμφωνίας μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου», αναφέρει σε σημείωμά του ο αναλυτής της AxiTrader, Stephen Innes.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το γεγονός ότι σε αυτό το σημείο συζητείται ακόμα και η δεύτερη φάση, υποδηλώνει ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα ίσως βρήκαν τελικά μία γέφυρα η οποία δεν είναι πολύ μακριά».
Ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross, δήλωσε ότι «θέλουμε να προχωρήσουμε σε μία συμφωνία, αλλά κατά την άποψή μας θα πρέπει να είναι η σωστή συμφωνία και δε χρειάζεται να είναι τον Νοέμβριο», διευκρινίζοντας ότι «θα ήταν πιο κρίσιμο να είναι μία κατάλληλη συμφωνία από το να πούμε πότε θα προκύψει».
Αντίθετα πτώση -0,47% σημείωσε ο άργυρος στα 17,52 δολάρια.
Ανοδικά κινήθηκαν τόσο το παλλάδιο όσο και η πλατίνα, με κέρδη 0,1% και 0,36% με διαμόρφωση στα 1.727,10 και 895,10 δολάρια ανά ουγγιά αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης