Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Υποχώρησαν κατά -16% τα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2019, στα 1,05 δισ. δολ. - Στα 7,09 δισ. δολ. τα έσοδα

tags :
UBS: Υποχώρησαν κατά -16% τα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2019, στα 1,05 δισ. δολ. - Στα 7,09 δισ. δολ. τα έσοδα
Τα έσοδα της ελβετικής τράπεζας υποχώρησαν στα 7,09 δισ. δολ. έναντι 7,43 δισ. δολ. το γ΄ 3μηνο του 2018
Πτώση κατέγραψαν τα κέρδη της UBS για το τρίτο τρίμηνο του 2019, όπως ανακοίνωσε σήμερα (22/10) η ελβετική τράπεζα, προειδοποιώντας ότι οι εμπορικές διαμάχες και οι γεωπολιτικές εντάσεις εξακολουθούν να επηρεάζουν αρνητικά το επενδυτικό κλίμα.
Ειδικότερα, τα κέρδη της ελβετικής τράπεζας υποχώρησαν κατά -16% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, στα 1,05 δισ. δολ. έναντι 1,25 δισ. δολ. προηγουμένως, με τα στοιχεία ωστόσο να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν κέρδη 971 εκατ. δολ.
Παράλληλα, τα έσοδα της UBS διαμορφώθηκαν στα 7,09 δισ. δολ. έναντι 7,43 δισ. τολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους και έναντι εκτιμήσεων στα 7,1 δισ. δολ.
Όσον αφορά τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 της τράπεζας, ο οποίος αποτελεί μέτρο κεφαλαιακής ισχύος, αυτός διαμορφώθηκε στο 13,1% έναντι 13,5% το προηγούμενο έτος.
Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων αναμένεται να προκαλέσει πλήγμα στα καθαρά έσοδα από τόκους, προσθέτοντας ότι «οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι εμπορικές διαμάχες συνεχίζουν να επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα», καθώς και ότι «η θετική ώθηση προς την επίλυση αυτών των ζητημάτων θα βελτίωνε πιθανώς την εμπιστοσύνη και τις οικονομικές προοπτικές».
«Παραδώσαμε σταθερά αποτελέσματα που δημιουργούν ελκυστικές αποδόσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της αγοράς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Sergio Ermotti, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
«Όλος ο κλάδος αντιμετωπίζει την ίδια πρόκληση με τα αρνητικά επιτόκια, γι' αυτό αναγκαζόμαστε δυστυχώς να περάσουμε από αυτόν τον πόνο, αλλά πιστεύω πως είναι αναπόφευκτο ότι θα δούμε, πιθανώς, τον υπόλοιπο κλάδο να ακολουθεί σε αυτό», πρόσθεσε ο κ. Ermotti.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης