Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ - Στο +0,83% και τα 59,45 δολ. το Brent

Κέρδη για το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ - Στο +0,83% και τα 59,45 δολ. το Brent
Το αμερικανικό αργό εμφάνισε άνοδο της τάξης του ...%
Κέρδη σημείωσε σήμερα Τρίτη (22/10) το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι ο ΟΠΕΚ θα εξετάσει το ενδεχόμενο μεγαλύτερης μείωσης της ημερήσιας παραγωγής του, προκειμένου να στηρίξει τις τιμές του μαύρου χρυσού και μάλιστα σε μία περίοδο που παραδοσιακά αυξάνεται η ζήτησή του.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent ενισχυθηκε κατά 0,83% στα 59,94 δολ. ανά βαρέλι, καλύπτοντας τις απώλειες της τάξεως του -0,8% που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Image
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό εμφάνισε κέρδη της τάξης 1,29% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 54,20 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει χθες κατά -0,9%.
Image
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Οκτωβρίου αναμένεται να καταγράψουν άνοδο για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, ενώ αντίθετα τα αποθέματα βενζίνης και προϊόντων διύλισης πετρελαίου αναμένεται να καταγράψουν πτώση.
Οι επενδυτές παρακολυθούν και τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωδε χθες ότι οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές πηγαίνουν καλά, καθώς και ότι η πρώτη φάση της συμφωνίας αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα.
«Οι αγορές είναι επιφυλακτικά αισιόδοξες εν μέσω ενδέιξεων ότι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται κοντά στο να καταγράψουν μία εμπορική συμφωνία», ανέφερε σε σημείωμά της η ANZ Bank, προσθέτοντας ότι «οι τιμές του αργού παραμένουν σε ύφεση, με τις συνεχιζόμενες οικονομικές αδυναμίες να επιβαρύνουν το κλίμα».
Σημειώνεται ότι η τιμή του Brent έχει υποχωρήσει κατά σχεδόν -22% από τα υψηλά του Απριλίου, ενώ η αντίστοιχη πτώση για την τιμή του αμερικανικού αργού ανέρχεται μέχρι στιγμής στο -20%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης