Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Νικητές χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία οι Φιλελεύθεροι του Trudeau στον Καναδά

Καναδάς: Νικητές χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία οι Φιλελεύθεροι του Trudeau στον Καναδά
Υπολείπονται 14 έδρες από την πλειοψηφία οι Φιλελεύθεροι
Παραμένει στην εξουσία ο πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau καθώς το κόμμα του οι Φιλελεύθεροι πρόκειται να αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Δευτέρα 21/10.
Ωστόσο, τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν πως οι Φιλελεύθεροι δεν θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και άρα ο Trudeau θα σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας, η οποία ωστόσο θα χρειαστεί τη στήριξη ενός μικρότερου «αριστερού» κόμματος.
Σύμφωνα με τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα, οι Φιλελεύθεροι επρόκειτο να κερδίσουν 156 από τις 338 συνολικά έδρες του Κοινοβουλίου, δηλαδή μόλις 14 έδρες λιγότερες από την πλειοψηφία.
Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί και από τα τελικά αποτελέσματα ο Trudeau μάλλον θα πρέπει να βασιστεί στις ψήφους του Νέου Δημοκρατικού Κόμματος (NDP) για να μπορέσει να λειτουργήσει.
Δεύτερο κόμμα αναδεικνύονται οι Συντηρητικοί του Andrew Sheer, οι οποίοι φέρονται να λαμβάνουν 121 έδρες και ακολουθεί το Bloc Quebecois με 32 έδρες και το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα με περίπου 20 έδρες.
Σημειώνεται ότι οι Φιλελεύθεροι είχαν αναδειχθεί στην εξουσία το 2015 εξασφαλίζοντας 177 έδρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης