Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προκαταρκτική για Παπαγγελόπουλο - Ο πρώην υπουργός ζητά κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Σαμαρά

tags :
Προκαταρκτική για Παπαγγελόπουλο - Ο πρώην υπουργός ζητά κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Σαμαρά
Οι συνήγοροι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ζητούν να διαβιβαστούν στην Επιτροπή και όλες τις δικογραφίες που είναι συναφείς με την υπόθεση
(upd) Συνέρχεται σήμερα Τρίτη 22/10 το απόγευμα η κοινοβουλευτική επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, η οποία θα διερευνήσει το εάν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, παρενέβη στο έργο δικαστικών λειτουργών και εάν πίεσε συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς, προκειμένου να ασκήσουν διώξεις, χωρίς στοιχεία, και να καταστήσουν κατηγορούμενους πολιτικούς αντιπάλους της προηγούμενης κυβέρνησης, για την υπόθεση Novartis.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής, τα κόμματα αναμένεται να λάβουν κατ΄αρχήν θέση επί της δικογραφίας περίπου 3.500 σελίδων και να προτείνουν τους πρώτους μάρτυρες.
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατέθεσε δια των συνηγόρων του Δημήτρη Τσοβόλα και Λυδία Τσοβόλα, έγγραφο με τα αιτήματα του.
O πρώην υπουργός ζητά ακρόαση μαρτύρων και κατ΄αντιπαράσταση εξέταση του με εισαγγελείς και πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Οι συνήγοροι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ζητούν, επίσης, να διαβιβαστούν στην Επιτροπή και όλες τις δικογραφίες που είναι συναφείς με την υπόθεση.

Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα αιτήματα διαβίβασης εγγράφων που υποβάλλει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που δεν είχε γίνει ως τώρα γνωστό, έχει το αίτημα του να ζητηθούν «τα πλήρη στοιχεία του λογαριασμού του πολιτικού προσώπου που πρότεινε το FBI να παραδώσει στους Έλληνες Εισαγγελείς στη συνάντησή τους στη Βιέννη».
Τα αιτήματα υποβάλλονται στην Ειδική Επιτροπή, βάσει της δυνατότητας που του παρέχει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Ως προς το σκέλος των επισημάνσεων, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τονίζει, εκ προοιμίου ότι η Επιτροπή που συγκροτήθηκε για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του, «έχει αμιγώς δικαιοδοτικό ρόλο και αποστολή απαλλαγμένη από πολιτικές σκοπιμότητες και εξαρτήσεις» και γι΄αυτό, όπως δηλώνει, θέλει να πιστεύει ότι θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα προστατεύσει την αποστολή και το κύρος της.
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επισημαίνει επίσης ότι «η Επιτροπή, ως Εισαγγελέας, οφείλει να ερευνήσει και τις αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αξιόποινες πράξεις που πιθανόν έχουν διαπράξει μερικοί από τους κατηγόρους του, οι οποίοι στρέφονται εναντίον του για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες».
Στην κρίση της Επιτροπής, ο κ. Παπαγγελόπουλος θέτει τη δήλωση του μέλους της κ. Θανάση Πλεύρη ότι «θα χρησιμοποιηθούν σε βάρος του, από την Επιτροπή, και άλλα αποδεικτικά μέσα που τυχόν υπάρχουν, οποιασδήποτε φύσης αποδεικτικά μέσα» και «αποδεικτικά μέσα που δεν πληρούν πλήρως τις προϋποθέσεις να χρησιμοποιηθούν». «Λυπάμαι που μέλος της Επιτροπής σας ομολογεί με κυνισμό και αμοραλισμό ότι η Επιτροπή δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει παράνομα μέσα προκειμένου να με σπιλώσει για να συνεχισθεί η εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος μου. Θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά είναι προσωπική άποψη του κ. Πλεύρη», δηλώνει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και καλεί τα μέλη της Επιτροπής «να γνωρίζουν και να αντιληφθούν ότι λειτουργούν ως Εισαγγελείς και ως εκ τούτου δεν μπορούν να εκφράζουν δημοσίως απόψεις που δημιουργούν βεβαιότητα μεροληψίας σε βάρος του. Όχι μόνο γιατί παραβιάζουν κατάφωρα το τεκμήριο της αθωότητας-και η παραβίαση αυτή επισύρει βαρύτατες κυρώσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία- αλλά επιπλέον γιατί εάν συνεχιστεί η τακτική των δημοσίων εμφανίσεων των κατηγόρων του, μελών της Επιτροπής, με έκφραση απόψεων για την υπόθεση, θα επιβεβαιώσουν πανηγυρικά ότι η διαδικασία σε βάρος του έχει πολιτικές σκοπιμότητες».
Στο κλίμα αυτό, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός επισημαίνει ότι ήδη, εκτός του κ. Πλεύρη, υπήρξαν συνεντεύξεις του Προέδρου της Επιτροπής κ. Μπούγα και του μέλους κ. Κυρανάκη.
«Δεν θέλω να υποχρεωθώ να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου, μεταξύ των οποίων και η αίτηση εξαίρεσης κατά μελών της Επιτροπής τα οποία θα συνεχίσουν αυτή την ηθικά απαράδεκτη και παράνομη τακτική», προειδοποιεί ο κ. Παπαγγελόπουλος και τονίζει ότι για πολλούς μήνες έχει στοχοποιηθεί αλλά «η πολιτική δίωξη σε βάρος του για τη δήθεν σκευωρία της Novartis, θα αποδειχθεί μεγάλο φιάσκο».









Τσοβόλας: Η υπόθεση της δήθεν σκευωρίας στερείται νομικών στοιχείων που να μπορούν να στοιχειοθετήσουν αδικήματα

«Η υπόθεση της δήθεν σκευωρίας στη Novartis δεν έχει νομικά χαρακτηριστικά και στερείται στοιχείων που να στοιχειοθετούν αδικήματα», ανέφερε ο Δημήτρης Τσοβόλας, συνήγορος υπεράσπισης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
«Καταθέσαμε στον πρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης αίτηση με την οποία ζητάμε μια σειρά από πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν, από την Επιτροπή, για την αποκάλυψη της αλήθειας», είπε ο κ. Τσοβόλας -που αποχώρησε πριν από λίγο από τη Βουλή- και πρόσθεσε: «Μεταξύ αυτών ζητάμε να γίνει κατ΄αντιπαράσταση εξέταση του κ. Παπαγγελόπουλου με την κ. Ράικου, με τον κ. Αγγελή και με τον κ. Σαμαρά. Ζητάμε επίσης να ζητηθούν, από την Εισαγγελία Διαφθοράς, όλα τα έγγραφα της υπόθεσης που χειρίζεται η κ. Τουλουπάκη και οι εισαγγελείς. Ζητάμε να κληθούν όλοι οι προϊστάμενοι εισαγγελιών, πρωτοδικείου, εφετείου για να καταθέσουν αν είδαν ποτέ τον κ. Παπαγγελόπουλο να παρεμβαίνει στη δουλειά τους, γιατί ουδέποτε παρενέβη. Επίσης ζητάμε να ζητηθούν, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής, από το FBI έγγραφα σχετικά με την υπόθεση και καταθέσεις μαρτύρων, και το έγγραφο που ήρθε από το FBI στην εισαγγελία διαφθοράς και αναφέρεται στο συγκεκριμένο σκάνδαλο, το οποίο μιλάει για πολλά ζητήματα, τα οποία δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή. Ζητάμε και άλλες δικαστικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν και ελπίζω ότι η Επιτροπή, το απόγευμα, θα αποφασίσει να ικανοποιήσει αυτά τα αιτήματα για την αποκάλυψη της αλήθειας».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει κοινό σημείο ανάμεσα στο «Βρώμικο '89» και το 2019, ο Δημήτρης Τσοβόλας απάντησε: «Άλλη εποχή, άλλη υπόθεση εκείνη, αλλά δεν παύει να είναι, από αυτά που μελέτησα εγώ και η Λυδία Τσοβόλα, μια υπόθεση που δεν έχει νομικά χαρακτηριστικά, που μπορούν να στοιχειοθετήσουν τα αδικήματα για τα οποία πήρε απόφαση η Βουλή. Αυτό το λέω με συνείδηση, με ειλικρίνεια, και όχι γιατί είμαι ο υπερασπιστής του κ. Παπαγγελόπουλου. Γι΄αυτόν άλλωστε το λόγο ανέλαβα και την υπόθεση».
Ανοιχτό το κατηγορητήριο λέει η ΝΔ 

Από τη ΝΔ υποστηρίζουν ότι «το κατηγορητήριο για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο είναι ανοιχτό, αν προκύψουν στοιχεία και για άλλα αδικήματα και για άλλες υποθέσεις παρεμβάσεων σε δικαστικούς λειτουργούς» ενώ από το ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι η πρόσφατη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη σε ντοκιμαντέρ της δημόσιας ελβετικής τηλεόρασης για σκάνδαλο χρηματισμού γιατρών και κυβερνητικών αξιωματούχων στην Ελλάδα από τη Novartis  «καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα περί σκευωρίας».
Από την πλευρά του ο κ.Παπαγγελόπουλος σε χθεσινές δηλώσεις του στην εκπομπή «Ενώπιος ενωπίω» επανέλαβε ότι η υπόθεση της Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης.
«Αν κρίνω από τον ανελέητο πόλεμο που δέχομαι τον τελευταίο καιρό, μάλλον η δήλωσή μου ήταν σωστή.
Επιμένω ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης», δήλωσε ο κ.Παπαγγελόπουλος.

Τι ψάχνει η Προκαταρκτική

Η Επιτροπή θα διερευνήσει εάν ο κ.Παπαγγελόπουλος, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, παρενέβη στο έργο δικαστικών λειτουργών και εάν πίεσε συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς, προκειμένου να ασκήσουν διώξεις, χωρίς στοιχεία, και να καταστήσουν κατηγορούμενους πολιτικούς αντιπάλους της προηγούμενης κυβέρνησης, για την υπόθεση Novartis.
Η έρευνα της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης αφορά στα εξής αδικήματα:
- ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών
- πρόκληση και προσφορά για τη τέλεση εγκλήματος
- ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος
- ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση
Σημειώνεται ότι η δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 13 Σεπτεμβρίου από τους εισαγγελείς, δεν έχει αξιολόγηση, δεν αναφέρεται δηλαδή κάποιο αδίκημα.

ΝΔ: Υπάρχει επαρκές αποδεικτικό υλικό

Η ΝΔ έχει χαρακτηρίσει επαρκές αποδεικτικό υλικό, το οποίο δεν στηρίζεται σε «κουκουλοφόρους μάρτυρες», τα όσα έχουν καταθέσει οι πρώην συνάδελφοι του κ. Παπαγγελόπουλου, δηλαδή η Ελένη Ράικου, αντεισαγγελέας Εφετών και πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς, και ο Ιωάννης Αγγελής, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς.
Στο υλικό που οδήγησε στην πρόταση διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, η ΝΔ έχει συμπεριλάβει την ένορκη κατάθεση του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, ότι ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης του είχε πει πως του ασκήθηκαν ασφυκτικές πιέσεις να καταθέσει ψευδώς για την υπόθεση Novartis.
Στα αποδεικτικά στοιχεία η ΝΔ συμπεριλαμβάνει δημόσια δήλωση του ίδιου του κ. Παπαγγελόπουλου, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ότι με μερική γνώση της δικογραφίας που έλαβε και με την εμπειρία του δικαστικού λειτουργού, η υπόθεση Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο και το πολιτικό σύστημα πρέπει να κάνει την αυτοκάθαρσή του.
Οι βουλευτές της ΝΔ δεν περιορίζονται όμως μόνο στα λεχθέντα του ίδιου του κ. Παπαγγελόπουλου αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι βρίσκονταν σε κυβερνητικά αξιώματα, την επίμαχη περίοδο και προεξοφλούσαν διώξεις πολιτικών προσώπων.
Παράλληλα, οι βουλευτές της ΝΔ θα υποστηρίξουν από τη Δικαιοσύνη εκτιμήθηκε ότι τα αδικήματα που ερευνώνται, άπτονται των καθηκόντων του υπουργού.

Βορίδης: O κ. Τσίπρας παριστάνει ότι δεν βλέπει τα στοιχεία

Τη θέση ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, «θέλει να παριστάνει ότι δεν βλέπει τα στοιχεία» στην υπόθεση Novartis εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».
Ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι αυτά τα στοιχεία αποτελούν τη νομιμοποιητική βάση για την έναρξη αυτής της διαδικασίας και πρόσθεσε: «Εάν θεωρεί ότι αυτά τα στοιχεία τα έχουμε χαλκέψει εμείς, να βγει ευθέως να το πει».
Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην κατάθεση της κ. Ράικου που, όπως είπε, «μιλά ευθέως και συγκεκριμένα για παρέμβαση του κ. Παπαγγελόπουλου στο έργο της, στην κατεύθυνση του να διαβιβαστεί η συγκεκριμένη δικογραφία με τα πολιτικά πρόσωπα στη Βουλή», καθώς επίσης και στις καταθέσεις του κ. Αγγελή, του κ. Μανιαδάκη.
«Αυτά τα στοιχεία ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι δεν τα αξιολογεί ως σοβαρά.
Δηλαδή, το ότι έχουμε τρεις ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, που λένε το ίδιο πράγμα για τον κ. Παπαγγελόπουλο» είπε και πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι αυτά τα στοιχεία φανερώνουν κάτι, τουλάχιστον υπάρχουν ενδείξεις ότι κάτι έχει γίνει εκεί και κάπως πρέπει να ερευνηθεί».
Υπενθύμισε, άλλωστε, ότι παρά το γεγονός ότι «η ΝΔ έχει ψηφίσει όλες τις προκαταρκτικές και όλες τις εξεταστικές επιτροπές, που ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος της και φυσικά δεν προέκυψε απολύτως τίποτε για κανέναν, ο κ. Τσίπρας ό,τι εξεταστική έχει ζητηθεί από πλευράς της ΝΔ και ό,τι προκαταρκτική έχει ζητηθεί από τη ΝΔ, την έχει καταψηφίσει».

ΣΥΡΙΖΑ: Το σκάνδαλο Novartis καταρρίπτει τον ισχυρισμό περί σκευωρίας

Βασική θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως η υπόθεση Novartis συνιστά σκάνδαλο, το οποίο είναι παράμετρος του μεγάλου σκανδάλου της κατασπατάλησης πόρων στο χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, θα υπογραμμίσουν ότι ο φάκελος Novartis καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της ΝΔ για «σκευωρία που έστησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» και για αυτό θα ζητήσουν να διαβιβαστούν στη Βουλή όλες οι σχετικές με τη Novartis δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί, όλες οι υποθέσεις που σχετίζονται με το Φάρμακο, ακόμη και όλες οι υποθέσεις που έχουν τεθεί στο αρχείο και όλα τα συναφή πορίσματα.
Για την ύπαρξη του σκανδάλου θα επικαλεστούν ασφαλώς και τα στοιχεία που ανέδειξε η έρευνα, με κορυφαίο το επίμαχο έγγραφο του FBI, για πρακτικές και μυστικά προγράμματα της Novartis στην Ελλάδα, με τη συνδρομή κυβερνητικών αξιωματούχων.
Αναφορικά με τα προς διερεύνηση αδικήματα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα επισημάνουν ότι δεν νοείται ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, σε παράβαση καθήκοντος και σε ψευδή κατάθεση, γιατί δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αυτουργούς της «σκευωρίας» και δεν κατονομάζονται οι ενδεχόμενοι φυσικοί αυτουργοί.

Παπαγγελόπουλος: Δέχομαι ανελέητο πόλεμο – Δεν υπάρχει Ρασπούτιν

«Αν κρίνω από τον ανελέητο πόλεμο που δέχομαι τον τελευταίο καιρό, μάλλον η δήλωσή μου ήταν σωστή.
Επιμένω ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης», δήλωσε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
«Έρχεται ένας φάκελος που πρέπει να διαβιβαστεί στη βουλή.
Ο κ. Κοντονής είχε δικαίωμα να τον δει.
Ο προηγούμενος υπουργός όχι μόνο τον είδε, αλλά έκανε κρίση και τον επέστρεψε.
Τι διαπιστώθηκε;
Δέκα πολιτικοί, έγγραφα του FBI κι αναδείχθηκε ένα μεγάλο θέμα.
Τι έκανε ο κ. Κοντονής;
Ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και ο πρωθυπουργός είπε «αύριο φάκελος να πάει στη βουλή»», είπε ακόμη ο κ. Παπαγγελόπουλος.
«Η κυρία Ράικου βρέθηκε σε πανικό.
Αυτά θα αποδειχθούν στην προκαταρκτική εξέταση.
Εγώ δεν είπα τυχαία στη Βουλή ότι θα μετατρέψω τους κατήγορούς μου σε κατηγορούμενους», επισήμανε ο πρώην υπουργός και επισήμανε: «Όλα τα τηλέφωνα να ανοίξουν. Και τα δικά μου.
Όλων όσων εμπλέκονται σ’ αυτή την ιστορία.
Το τηλεφώνημα με την κ. Ράικου δεν έχει γίνει.
Μετά την παραίτησή της συναντηθήκαμε.
Έξω, όχι στο υπουργείο.
Κι αν θέλει ας με διαψεύσει.
Υπάρχουν και μάρτυρες.
Ασφαλώς και μου ζήτησε κάτι.
Αλλά δεν θα σας πω τι.
Περισσότερα στην προκαταρκτική».
«Μήπως η κ. Ράικου προτίμησε ηρωϊκή έξοδο;
Και τα περί Ρασπούτιν είναι μυθεύματα της φαντασίας;», διερωτήθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος.
«Ασύστολα ψεύδη όσα λέγονται για παρεμβάσεις δικές μου ή του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση.
Τι ανάγκη είχαμε στο Μαξίμου για να μας πληροφορήσει ο Κοντονής για τη δικογραφία που είχαμε… στήσει εγώ και ο Τσίπρας;
Δεν στέκει αυτό» τόνισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και συμπλήρωσε: «Έχω συνεννοηθεί με τους δικηγόρους μου και το πρωί ο Δημήτρης Τσοβόλας θα καταθέσει κάποια αιτήματα μου για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου αλλά και να αποκαλύψω τους σκευωρούς μου.
Ένα από αυτά θα είναι όλοι οι ανώτατοι δικαστικοί που έχουν ασχοληθεί με υποθέσεις διαφθοράς να καταθέσουν για το αν έχω παρέμβει ποτέ.
Επίσης, θα ζητήσω κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με Σαμαρά, Ράικου και Αγγελή.
Να με κοιτάνε στα μάτια και να πουν αυτά που λένε τώρα».
Επιπλέον, ο κ. Παπαγγελόπουλος σημείωσε: «Με τις 10 κάλπες που στήθηκαν η κυβέρνηση απέδειξε πως δεν είχε πολιτικές σκοπιμότητες.
Αν ήθελε να τους τσουβαλιάσει όλους θα έβαζε μια κάλπη.
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εξίσου θεσμικός με τον Κώστα Καραμανλή.
Πότε δεν έκανε την παραμικρή παρέμβαση.
Το μόνο που με ρωτούσε είναι επικαλούμενος την πείρα μου, τους χρόνους στους οποίους θα εξελιχθεί η υπόθεση.
Αυτό μόνο.
Δεν με άγχωσε».
«Στη Βιέννη δόθηκε στους εισαγγελείς λογαριασμός πολιτικού προσώπου.
Υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Το όνομά του προκύπτει από τη δικογραφία.
Τελικά πρέπει να έχω τρομερές ικανότητες.
Εκτός από την επιρροή μου στον Τραμπ και το FBI έχω επιρροή και στην ελβετική κρατική τηλεόραση στο ντοκιμαντέρ της οποίας για το σκάνδαλο Novartis.
Δεν θα τρελαθώ εγώ.
Θα τους τρελάνω» τόνισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και συμπλήρωσε: «Η Novartis είχε ταρίφα για τους γιατρούς.
Ξεκινούσε από 1000 ευρώ και σε εξαιρετικές περιπτώσεις έφτανε ακόμα και τις 4.000 ευρώ.
Συνταγογραφούσαν φάρμακα της εταιρείας ακόμα και εκεί που δεν χρειαζόταν».
Στη συνέχεια ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε: «Δεν μας έφταναν οι Ρασπουτιν, έχουμε και τους Τειρεσίες.
Τους μάντεις…
Είχα την ικανότητα να μαντέψω πως θα διαταχθεί προκαταρτική σε βάρος μου και έτσι άλλαξα τον ποινικό κώδικα για να με προστατέψω.
Δεν φοβάμαι αν έχουν μαγνητοφωνημένες συνομιλίες μου.
Δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο.
Αυτοί που πυροβολούν έναν στόχο συνέχεια στο τέλος στοχοποιούνται οι ίδιοι».
«Για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες κάποιων δημιουργήθηκε η δήθεν σκευωρία που έστησα εγώ και ο Τσίπρας.
Στόχος τους ήταν να με φοβίσουν», επισήμανε και πρόσθεσε: «Εγώ δεν φοβήθηκα.
Είναι προφανής η προσπάθεια για να επεκτείνουν το κατηγορητήριο μήπως βρουν κάτι άλλο.
Ας ψάξουν.
Μπορεί οι αντίπαλοι μου να είναι παντοδύναμοι αλλά στην ιστορία κάποιες φορές νικάει και ο Δαυίδ.
Τους περιμένω.
Ξέρω τι πάνε να κάνουν.
Εγώ Κομανέτσι δεν πρόκειται να γίνω.
Δεν υπάρχει Ρασπούτιν.
Δεν χρειαζόταν να υπάρχει Ρασπούτιν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης