Ψάχνουν αγοραστή για το κτίριο του «Έθνους» - Είχε μεταβιβαστεί στην Ελλάκτωρ το 2013

Ψάχνουν αγοραστή για το κτίριο του «Έθνους» - Είχε μεταβιβαστεί στην Ελλάκτωρ το 2013
Το ακίνητο είχε μεταβιβαστεί  στην εταιρεία Ελλάκτωρ το 2013
Νέο επενδυτή – αγοραστή για το κτίριο που στεγάζονταν για  περίπου τέσσερις δεκαετίες η εφημερίδα Έθνος του Γιώργου και Φώτη Μπόμπολα στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου.
Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο πρόεδρος  και διευθύνων σύμβουλος  της REDS Γιάννης Μωραϊτης μιλώντας στο συνέδριο Prodexpo.
Το ακίνητο είχε μεταβιβαστεί  στην εταιρεία Ελλάκτωρ το 2013 με σκοπό να παραμείνει στον κατασκευαστικό όμιλο  ως περιουσιακό  στοιχείο της οικογένειας.
Η προοπτική αυτή υλοποιήθηκε με την πληρωμή της υποθήκης σε συστημική τράπεζα για την εκταμίευση  δανείου προς την εταιρεία «Πήγασος».
Η εταιρεία  Ελλακτωρ επι της διοίκησης  του Λεωνίδα  Μπόμπολα  πληρώθηκε η υποθήκη  προς  την  τράπεζα που έφθανε τα 20 εκατ. ευρώ  σύμφωνα με πληροφορίες της εποχής  
Αξίζει να σημειωθεί  ότι το κτίριο του «Έθνους» ήταν το στρατηγείο του κ Γιώργου Μπόμπολα για δεκαετίες  ενώ το επισκέπτονταν πολιτικοί  και οικονομικοί παράγοντες της χώρας.
Ακόμη προσέφερε πολλές ανέσεις στους εργαζόμενους αρχής γενομένης  από τις θέσεις παρκινγκ για τους εργαζόμενους.
Από τις αρχές του 2000 ήταν μια ανάσα από τη στάση του μετρό.
Όπως είπε ο κ.  Γ. Μωραΐτης το κτίριο του Έθνους θα ανακαινισθεί και στη συνέχεια θα πωληθεί σε επενδυτική εταιρεία ακινήτων.
Ακόμη ανακοίνωσε ότι υπάρχουν ακόμη τρία ανάλογα επενδυτικά σχέδια όπως είναι η αξιοποίηση της μαρίνας  Αλίμου, την επέκταση του εμπορικού κέντρου Smart Park  και  την ανάπτυξη του γειτονικού ακινήτου  των παλαιών οινοποιείων Καμπά.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Νίκος Θεοδωρόπουλος

BREAKING NEWS